Tako sočna, posna, čokoladna baron torta!
Sastojci
Kore:
3 slučaja kisele vode
2 slučaja secera
1 sodu bikarbonu
20 punih kasika brasna
4 kasike kakao praha
80 g ramenskih čokolada
8 kasika ulja
2 kasike mlevenog keksa
6 kasika dzema od jagode
Fil 1:
1 l vode
200 g biljnog mleka u prahu
400 g secera
4 pudinga od čokolade
100 g cokolade
400 g margarina
100 g secera u prahu
Fil 2:
500 g malina
2 pudinga od malina
1 puding od vanile
6 dl vode
200 g secera
Priprema
Pomesati 3 koze vode, 2 slučaja secera, 1 soda bikarbonu, 20 punih kasika brašna, 4 kasike kakao, 80 g ramenskih čokolada, 8 kasika ulja, 2 kasike mlevenog keksa, 6 kasika dzema od jagode.
Da podelite u 4 iste kutije i ispraznite cetri kore u ploču 25cmx35cm na papiru za birenje i ne skidajte papir nego ih hladite pa sa papira prebacite na tačnu (okrenuti) i samo onda skinite papir.
Skuvati 1 l vode, 200 g biljnog mleka u prahu, 400 g secera i 4 pudinga od čokolade. U toplo dodati 100 g čokolade i izmesati da se istopi i ohladi. Umutiti 400 g margarina sa 100 g secera u prahu i sjediniti sa umucenim filom.
Na tihoj vatri otopiti 500 g maline i malo prokuvati. Pomesati 2 pudinga od malina i 1 puding od vanile sa 6 dl vode i 200 g secera i sve to ukuvati u raspad i onda se ohladiti.
Filovati kora, fil od malina i coko fil i tako četri puta. Ostaviti da se torta još ohladi i stegne pa preliti glačanje od 100 g margarina, 200 g čokolade i 3 kasike ulja.
Primjedbe
Objavi komentar