Piletina u mlijeku




Sastojci
– 1 pile (oko 1 ½ kg)
– 2 kašike maslinovog ulja
– 10-al listova kadulje
– 1 glavica bijelog luka
– 1 limun korica
– 500 ml mlijeka

Način pripreme
Piletinu operite, posolite i pobiberite.

U tavu uspite maslinovo ulje pa na njoj popržite pile sa svih strana dok ne porumeni.

Prebacite pile u pekač.

Dodajte kadulju, limun, glavicu bijelog luka prerezanu na pola i uspite mlijeko.

Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 1h i 30 minuta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

RIJEŠITE SE MASNOĆE: Uz ovaj napitak nestaje i najupornije salo!

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

Učestalo zijevanje, ispuštanje gasova

PUDING BAKLAVA

Probajte ovaj prirodni lijek i svoju KIČMU NEĆETE MOĆI PREPOZNATI! Lijek koji postepeno uklanja bolove u leđima i nogama