Piletina u mlijeku




Sastojci
– 1 pile (oko 1 ½ kg)
– 2 kašike maslinovog ulja
– 10-al listova kadulje
– 1 glavica bijelog luka
– 1 limun korica
– 500 ml mlijeka

Način pripreme
Piletinu operite, posolite i pobiberite.

U tavu uspite maslinovo ulje pa na njoj popržite pile sa svih strana dok ne porumeni.

Prebacite pile u pekač.

Dodajte kadulju, limun, glavicu bijelog luka prerezanu na pola i uspite mlijeko.

Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 1h i 30 minuta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”

DOMAĆE SLATKO OD JAGODA (SAMO 3 SASTOJKA) ZA 10 MINUTA: Najbolji recept i tehnika čišćenja voća (KORAK PO KORAK)