Piletina u mlijeku




Sastojci
– 1 pile (oko 1 ½ kg)
– 2 kašike maslinovog ulja
– 10-al listova kadulje
– 1 glavica bijelog luka
– 1 limun korica
– 500 ml mlijeka

Način pripreme
Piletinu operite, posolite i pobiberite.

U tavu uspite maslinovo ulje pa na njoj popržite pile sa svih strana dok ne porumeni.

Prebacite pile u pekač.

Dodajte kadulju, limun, glavicu bijelog luka prerezanu na pola i uspite mlijeko.

Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 1h i 30 minuta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sos bolognese

KAKO STVARNO IZGLEDA ŽIVOT U DANSKOJ: Djecu ostavljaju u šumi i nikad te ne zovu kod sebe, najsretniji su narod na svijetu!

Nevjerovatna mudrost 6-godišnjeg dječaka kome je preminuo pas

DJEVOJKA MI JE SIROMAŠNA IZ SIROMAŠNE PORODICE, ALI JE TOLIKO PONOSNA DA MI PRAVI NEVIĐEN PROBLEM..

MILERAM TORTA ZA 30 MINUTA! BRZO SE NAPRAVI, A JOŠ BRZE SMAŽE ;)