ŠTA DA URADITE AKO VAS UHVATI GRČ TOKOM PLIVANJA




1. Unosite više magnezijuma

Najčešći uzrok grčeva u nogama je nedostatak magnezijuma. Namirnice poput sjemenki bundeva, susama, mahunarki, voća, povrća, ribe i suplementi magnezijuma spriječit će ponovnu pojavu grčeva, prenosi Kurir.

2. Paradajz i banane

Jedite svježe zeleno povrće, voće, žitarice i nemasne mliječne proizvode da bi vaši mišići dobili dovoljno kalcijuma, gvožda i kalijuma i mogli normalno da funkcionišu. Jedite banane i pijte sok od paradajza jer sadrže kalijum.

3. Više šetnje

Lagana šetnja od 30 minuta dnevno poboljšat će cirkulaciju. Izbjegavajte dugo stajanje, sjedenje s prekrštenim nogama, neudobnu, tijesnu obuću i visoke štikle. Kad ste u prilici, podignite noge i odmarajte ih. Umjerene vježbe prijaju nogama, ali ako trčite ili plivate, neophodno je da svakih pola sata istegnete noge.

4. Kupke i ulja

Tople kupke prije spavanja odlična su prevencija i sredstvo za trenutno otklanjanje bola, a najefikasnija pomoć je da potopite noge u toplu vodu. Može vam koristiti grijanje mišića termoforom. Tople obloge s lavandinim ili đumbirovim uljem nanesite na listove i blago ih masirajte. Masaža mišića umanjuje njihovu napetost.

hayat

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kada vidite ovu stonogu na zidu NI SLUČAJNO je ne ubijajte: Evo i zašto!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

PRIPREMITE RIŽU I PILETINU NA OVAJ NAČIN I DOBIT ĆETE RUČAK ZA 10 !!!

MOJA ŠIROKA POROTICA JE POPRILIČNO BOGATA, OBRAZOVANA I UGLAVNOM SE NALAZI NA NEKIM VISOKIM…