Štrudlice sa džemom

KUHINJA
Štrudlice sa džemom
17. aprila 2018- by admin - Ostavite komentar
Sastojci:
- 1/2 kvasca
- 2dl mleka
- 1dl vode
- 100gr margarina
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 600-700gr brašna
- manja tegla džema po izboru
- 1 šumače
- 2 kašike ulja
Priprema:
Stavite kvasac u toplu mleku sa šećerom da nagrizne.
U posudu staviti malo više od pola brašna pa istresti kvasac, promešati pa dodati i margarin pa nastaviti mešanje uz dodavanje brašna. Umesiti glatko testo i ostaviti da odstoji pola sata.
Kad je testo odstajalo podeliti ga u 3 dela.
Svaki deo razvija u štraftu oko 70cm dugačku, 20, cm širku i 2-3mm debljine.
Naneti u debelom sloju po dužini uz ivicu džem pa uviti.
Iseći nožem za picu, sa tim vam je najbolje na veličini po izboru pa poslagati u pleh, pa premazati sa žumancetom koje smo razmutili sa uljima i ostaviti da odstoji koliko se vrela zagreje pa staviti da se baci na 200 stepeni.
Primjedbe
Objavi komentar