PILEĆE ROLNICE ZA PRSTE POLIZAT



PILEĆE ROLNICE ZA PRSTE POLIZAT


Sastojci:
– 4 kom. pilecih ili purecih prsa
– 1 srednje vel.,ca.350 gr. tikvica,ribana
– 125 gr mozzarelle
– 50 gr parmezana
– po ukusu sol,papar,vegeta
– 2-3 cena cesnjaka
– malo maslinovog ulja
Za paniranje:
– 1/2 solje krusnih mrvica
– 2 kasike parmezana(sitno ribanog)
– 1 manji ili pola veceg limuna sok
– 2 kasike maslinovog ulja
Priprema:
Piletinu properite i posusite.Svaki komad istucite batom i stanjite ili mozete svaki komad podjeliti na pola i tako dobiti osam manjih tanjih snicli!Zacinite po ukusu i ostavite sa strane!
U dublju tavu dodajte malo maslinovog ulja,zagrijte i dodajte sitno sjeckani cesnjak,pirjajte lagano minutu-dvije!
Tikvicu operite,naribajte i dodajte je u tavu sa cesnjakom,dodajte ribani parmezan i pirjajte nekih 5 minuta,dok tikvice ne puste vodu!Zacinite po ukusu!
Sok koji su tikvice pustile tokom pirjanja iscjedite u jednu posudicu.Tikvice ostavite na stranu da se malo hladnu i onda dodajte naribanu mozzarellu i sve dobro izmjesajte!
U sok od tikvica,koji ste ostavili na stranu, dodajte 2 kasike maslinovog ulja i malo limunovog soka,u to cete umakati rolnice prije paniranja!
Na svaku pilecu sniclu stavite po kasiku nadjeva od tikvica i mozzarelle,rasporedite po cjeloj snicli i urolajte.Svaku rolnicu umocite u sok od tikvica,maslinovog ulja i limuna,pa uvaljajte u krusne mrvice i parmezan!
Slazite u vatrostalnu posudu podmazanu sa malo ulja i odozgo ih polijte ostatkom soka i poskropite maslinovim uljem.
Pecite 40-ak min. na 220 ‘ ili dok rolnice ne dobiju finu boju!
11150458_866937563361789_6857556745425526577_n
11178342_866937586695120_4160683128104712709_n

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kada vidite ovu stonogu na zidu NI SLUČAJNO je ne ubijajte: Evo i zašto!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

PRIPREMITE RIŽU I PILETINU NA OVAJ NAČIN I DOBIT ĆETE RUČAK ZA 10 !!!

MOJA ŠIROKA POROTICA JE POPRILIČNO BOGATA, OBRAZOVANA I UGLAVNOM SE NALAZI NA NEKIM VISOKIM…