JEŽIĆI KEKSI




SASTOJCI
150 g oštrog brašna
70 g maslaca ili margarina
50 g šećera
1/2 vrećice vanilin šećera ili
1/2 žličice ekstrakta vanilije
100 g mljevenih orasa
prstohvat soli
1 jaje
još potrebno
100 g čokolade za kuhanje
drobljenih orasa
čokoladnih mrvica
kokosa ili šarenih mrvica
PRIPREMA
1. U posudi mikserom omekanite maslac, dodajte šećer pa zatim umikasajte i jaje. Dodajte brašno, mljevene orase, vanilin šećer, prstohvat soli. Izmiksajte metlicam za snijeg. Dobiti ćete čvršće tijesto koje se ne lijepi. Ako je potrebno dodajte još brašna.
2. Tijesto ne treba odmarati. Uzimajte žlicom tijesto pa napravite 14-16 ježića valjajući između dlanova, na kraju izvaljajte izduženu njuškicu. Možete raditi i manje ježiće. Stavite ih na papir za pečenje pa pecite 12-15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C. Neka se ohlade.
3. Pripremite u tanjuriće posip po želji. Orase stavite u vrećicu za zamrzavanje pa valjkom zdrobite u sitnije komadiće. Natrgajte čokoladu pa otopite na laganoj vatri uz miješanje (ili u mikrovalnoj). Kada se čokolada počne malo stezati žličicom je nanesite na 2/3 ježića, glava ostaje nepremazana. Ako se čokolada previše stegne ponovo ju nakratko zagrijte uz miješanje.
4. Uvaljajte dio ježića u kokos.
5. Dio u zdrobljene orase.
6. Nekoliko u čokoladne mrvice.
7. Ili u mješavinu kokosa i čokoladnih mrvica. Uz pomoć čačkalice napravite od otopljene čokolade nosiće i oči, a možete zalijepiti i čokoladne mrvice kao oči. Neka se osuše na papiru za pečenje.
Posluživanje
Recept je spoj dva recepta s interneta uz izmjene.
izvor:recepti za top jela.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

PRIRODNI OSVJEŽIVAČ ZA TEPIH: KAKO UKLONITI NEPRIJATNE MIRISE SA TEPIHA, OČISTITI GA I OSVJEŽITI

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

DOMAĆE SLATKO OD JAGODA (SAMO 3 SASTOJKA) ZA 10 MINUTA: Najbolji recept i tehnika čišćenja voća (KORAK PO KORAK)

DIJETALNA GAZIRANA PIĆA POVEĆAVAJU RIZIK OD INFARKTA!