Hrustavi fanjci



KUHINJA
Hrustavi fanjci
April 25, 2018 - by admin - Leave a Comment



1/4 l vode, 3 dag maslaca, sol, 2 dag secera, 15 dag brašna, 5 jaja, ulje za prženje, šećer u prahu i vanilin-šećer za posipanje.

U vodu stavite sol, maslac i šećer. Kada sve zakipi dodajte brašno i miješajte na blagoj temperaturi tako dugo dok se tijesto ne odvoji od posude. Zatim ga ohladite i postepeno umiješavajte jaje po jaje, tako da poslije dodavanja svakog jajeta tijesto postane glatko.

Pomoću žlice koju umočite u bjelanjak stavljajte tijesto pržiti na vruće ulje oko 10 min. Pržene uštipke ocijedite od masnoće na upijajucem papiru ili papirnatim ubrusima, a zatim ih pošećerite.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

Ljubavno gnijezdo torta recept za svakoga!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”