Maskarpone iznenadjenje




KUHINJA
Maskarpone iznenadjenje
April 30, 2018 - by admin - Leave a Comment



SASTOJCI

Kora
5 jaja
75 g secera
1 vanilin secer
50 g gustina
1 prasak za pecivo
1 kasika kakaoa
75 g brasna

Krema
250 ml mljeka
20 g gustina
1 velika kasika secera
125 g nus nougat mase (preliv za torte sa dodatkom nogata)
3 kasike spremljenog kapucina
125 g butera
125 g maskarpone sira
1 vanilin secer

PRIPREMA
Kora
Ukljuciti rernu na 175°C da se zagrije.Pripremiti pleh oblozen papirom za pecenje. Ovojiti zumanca od bjelanaca.

Bjelanca ulupati u cvrst snjeg i ostaviti na stranu.Zumanca mutiti sa secerom i vanilin secerom da se secer fino istopi pa dodati snjeg od bjelanaca masu, brasno pomjesano sa kakaom i na kraju gustin, ulupati da se ujednaci.Masu izliti u pleh i peci 15 minuta u vec zagrijanoj rerni.

Krema
Mljeko pomjesati zajedno sa secerom i vanilin kao i gustinom, staviti na stednjak i mjesati sve zicom na jakoj vatri da se masa zgusne, maci sa stednjaka i jos u vrelo dodati nougat masu i mjesati da se istopi i dalje da se ohladi ili staviti iznad posude sa hladnm vodom.U jednu posudu mutiti buter i dodavati mu kasiku po kasiku nougat mase i mutiti mikserom da se ujednaci, i na kraju dodati maskarpone, toliko mutiti da se mase fino sjedine.

Koru podjeliti na 3 djela ,moze i na dva po zelji, filovati izmedju sa kremom, cjeli premazati i ukrasiti po zelji.

Ostaviti na hladnom da se stegne.

POSLUZIVANJE
Umjesto nus nougat mase moze se staviti nutella,ili cokolada sa dodatkom nougata.
Nus nougat masa je preljev za kolace,torte,praline,ima se vise za kupiti u malim plasticnim posudama.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sos bolognese

KAKO STVARNO IZGLEDA ŽIVOT U DANSKOJ: Djecu ostavljaju u šumi i nikad te ne zovu kod sebe, najsretniji su narod na svijetu!

Nevjerovatna mudrost 6-godišnjeg dječaka kome je preminuo pas

DJEVOJKA MI JE SIROMAŠNA IZ SIROMAŠNE PORODICE, ALI JE TOLIKO PONOSNA DA MI PRAVI NEVIĐEN PROBLEM..

MILERAM TORTA ZA 30 MINUTA! BRZO SE NAPRAVI, A JOŠ BRZE SMAŽE ;)