Čokoladna fantazija
Sastojci
Testo (solja od 2 dl.):
- 2 solje brasna
- 2 solje secera
- 1/2 solje ulja
- 2 solje jogurta
- 2 kasicice sode bikarbon
- 2 kasicice kakaoa (tamnijeg)
Preliv:
- 10 kasika secera
- 10 kasika mljeka
- 100 g. maslaka
- 100 g. cokolade
- 1 kasika ruma (po zelji)
Priprema
U posudu za mucenje stavite brasno, sodu bikarbonu, i kakao.Dodajte secer, i dobro promesajte.
Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvice i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.
Pleh okrugli oblozite papirom za brijanje i sipajte masu.
Pecite na 220 ° C u zag.rerni oko 30 min.
Za vrijeme dok se kolac pece napravi preliv.
U posudicu stavite seckani maslac, mleko, secer, cokoladu, i po želji rum i mesajte na laganoj vatri dok se ne stane i dok ne dobije finu gustu preliv a to će biti brzo.
Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!
Ovako izgleda kolac kad ga dobrooooooo ohladite !!!!
Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu kokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera u preliv lepse je.A rum je meni obavezan;))
Primjedbe
Objavi komentar