Čokoladna fantazija



Sastojci

Testo (solja od 2 dl.):

- 2 solje brasna
- 2 solje secera
- 1/2 solje ulja
- 2 solje jogurta
- 2 kasicice sode bikarbon
- 2 kasicice kakaoa (tamnijeg)

Preliv:

- 10 kasika secera
- 10 kasika mljeka
- 100 g. maslaka
- 100 g. cokolade
- 1 kasika ruma (po zelji)

Priprema

U posudu za mucenje stavite brasno, sodu bikarbonu, i kakao.Dodajte secer, i dobro promesajte.

Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvice i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.

Pleh okrugli oblozite papirom za brijanje i sipajte masu.

Pecite na 220 ° C u zag.rerni oko 30 min.

Za vrijeme dok se kolac pece napravi preliv.

U posudicu stavite seckani maslac, mleko, secer, cokoladu, i po želji rum i mesajte na laganoj vatri dok se ne stane i dok ne dobije finu gustu preliv a to će biti brzo.

Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!

Ovako izgleda kolac kad ga dobrooooooo ohladite !!!!

Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu kokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera u preliv lepse je.A rum je meni obavezan;))

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Trokut burek sa sirom! jedan jako stari DOBRI recept

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

VEOMA UKUSNA TORTICA SA JAFA KEKSOM I NARANDŽOM!

Kako prepoznati rak debelog crijeva na vrijeme: Ukoliko primjetite ove simptome, idite ljekaru odmah!

RAFAELO KUGLICE BEZ MLIJEKA U PRAHU.. NAJBOLJI RECEPT ZA RAFAELO NA NETU!