KROFNE U SLATKOM MLIJEKU – RECEPT ZA SVE DOMAĆICE




Sastojci
dizano tijesto
1 kockica svježi kvasac
1 žličica šećera
malo soli
šaka masti
2 žumanjka
oko 6 dl mlijeka
80-90dkg. glatkog brašna
2 žlice šećera
po želji limunove korice
Preljev
5 dl mlijeka
4 žlice šećera
po želji vanilin šećera
Priprema
Razmrviti kvasac u toplo mlijeko i dodati žličicu šećera
Dobro promiješati dok se kvasac ne otopi i uliti u zdjelu sa prosijanim brašnom. Ostaviti na toplom dok se ne napravi pjenica
Dodati ostale sastojke i umijesiti mekano tijesto ali da se odvaja od dlana. Po potrebi dodati još brašna. Malo ga umiti uljem. Ostaviti na toplom da udvostruči volumen
Tijesto premijesiti na pobrašnjenoj podlozi i razvaljati na 3 cm debljine. Rezati okruglim kalupom promjera 8 cm.Složiti u tepsiju jednu do druge. Tepsiju nije potrebno mazati masnoćom.
Ostatak tijesta premijesiti i ponoviti postupak pod točkom 4 i 5, ili napraviti gužvaricu ili buhtlice, nakon što popunite jednu tepsiju. Ostaviti na toplom da se malo dignu
Za to vrijeme zagrijati mlijeko sa šećerom za preljev, dok se šećer ne rastopi. Za jednu tepsiju treba 5 dl mlijeka. Prelijevati preko svih krofni i lagano protresti tepsiju da isplivaju


Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Jako će se podići dok se peku
Poslužiti tople sa malo mlijeka u kom su se pekle. Na svaku staviti malo pekmeza i posipati sitnim šećerom
Nisu jako gnjecave kako se može činiti na prvi pogled, ali su jako mekane i sočne odozdola. U mlijeko za preljev može se dodati vanilin šećer po želji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

PRIPREMITE RIŽU I PILETINU NA OVAJ NAČIN I DOBIT ĆETE RUČAK ZA 10 !!!

MOJA ŠIROKA POROTICA JE POPRILIČNO BOGATA, OBRAZOVANA I UGLAVNOM SE NALAZI NA NEKIM VISOKIM…

Greške u negovanju kose