ČOKOLADNA TORTICA
ČOKOLADNA TORTICA
Sastojci
- kora:
- 200 gšećera
- 300 gmlevenih oraha
- 50 gčokolade
- 3 kašikebrašna
- fil:
- 2 kom.jaja
- 200 gšećera
- 5 kašikamlevenog keksa
- mleka
- 250 gmargarina
- 200 gčokolade za kuvanje
- 10jaja
Priprema
Priprema kore: Umutiti 10 jaja (prvo belanca, a zatim žumanca) sa 300 grama šećera. Dodati 300 grama mlevenih oraha, 5 štangli omekšale čokolade (50 grama) i 3 kašike brašna (oštro). Ispeći u četvrtastom plehu u dve kore, a može i u velikom plehu jednu koru koju treba prepoloviti.
Priprema fila: Umutiti 2 jaja sa 3 šoljice šećera, dodati 4 kašike mlevenog keksa i ¼ litre mleka. Kuvati uz stalno mešanje da se zgusne. Posebno umutiti 250 grama margarina, pa dodati u prethodno ohlađenu masu. Tome dodati 200 grama omekšale čokolade, dobro sjediniti i filovati kore.
Ukrasiti po želji (šlag, boja u p
Primjedbe
Objavi komentar