KOLAČ OD ČOKOLADE I KORE OD BJELJANAKA

 
Sastojci:
Kore:

7 bjelanjaka,
250 g šećera,
1 žlica jabučnog octa

Krema:

500 ml slatkog vrhnja,
300 g čokolade za kuhanje



Priprema:

Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i, uz neprestano, miksanje postupno dodavati šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.
Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.

Krema:
Odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u hladnjak.
Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.

Pečenu beze koru prerezati na pola i slažiti kolač tako da preko jedne kore stavite pola kreme, zatim drugu koru, a na nju preostalu kremu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

MOJA ŠIROKA POROTICA JE POPRILIČNO BOGATA, OBRAZOVANA I UGLAVNOM SE NALAZI NA NEKIM VISOKIM…

Ljubavno gnijezdo torta recept za svakoga!

ČOKOLADNI KEKS KOLAČ , UKUSAN ,BRZ I JEDNOSTAVAN.

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI