SLADOLED TORTA



Sastojci:
Karamel umak
– 200ml slatkog vrhnja
– 400ml nezaslađenog kondenziranog mlijeka
– 1 žlica maslaca
– 4 žlice šećera
– 4 žlice čokolade u prahu
Ostalo
– 400 gr čokolješnjak napolitanki
– 2 l sladoleda od vanilije (može i bijela čokolada)
Priprema:
Za karamel umak lagano izmiksajte slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko, maslac, šećer i čokoladu u prahu. Stavite na laganu vatru i kuhajte nekih 30 minuta uz povremeno miješanje. Kuhajte dok vam se malo ne zgusne. Ostavite sa strane neka se prohladi.
Za to vrijeme izmrvite čokolješnjak napolitanke. Sladoled izvadite iz friza neka vam malo opusti. Kalup za tortu ili vatrostalnu zdjelu ili neki drugi oblik po želji, obložite folijom. Na dno kalupa poslažite dvije trećine izmrvljenih keksića.
Prelijte ih s dvije trećine karamel umaka. Sad posložite dvije trećine sladoleda. Poravnajte. Sladoled opet prekrijte preostalim keksima i prelijte ih karamelom. Na kraju sve prekrijte ostatkom sladoleda. Desert stavite u friz nekoliko sati ili najbolje preko noći.
Prije posluživanja ga izvadite iz friza nekih 20 minuta, neka malo opusti. Prebacite na tanjur, skinite foliju i poslužite. Ako sve ne pojedete odjednom, samo ga vratite u friz. Ovo je idealan desert za ljeto i ove paklene vrućine.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kada vidite ovu stonogu na zidu NI SLUČAJNO je ne ubijajte: Evo i zašto!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

PRIPREMITE RIŽU I PILETINU NA OVAJ NAČIN I DOBIT ĆETE RUČAK ZA 10 !!!

MOJA ŠIROKA POROTICA JE POPRILIČNO BOGATA, OBRAZOVANA I UGLAVNOM SE NALAZI NA NEKIM VISOKIM…