GRČKA KRALJICA TORTA SA MILKA ČOKOLADOM



SASTOJCI
KORE:
20 belanaca
20 kašika šećera
8 kašika brašna
8 kašika mlevenih lešnika
FIL:
20 žumanaca
20 kašika šećera
8 kašika brašna
1 l mleka
500 gr margarina
250 gr šećera u prahu
300 gr lomljenog Plazma keksa
300 gr Milka čokolade sa jagodom
100 gr lešnika
dekorcija po želji
PRIPREMA KORA SA LJEŠNJACIMA
5 belanaca izradite mikserom i čim postanu čvrsti postepeno dodavajte 5 kašika šećera.
Dodajte 2 kašike brašna i 2 kašike mlevenih lešnika, te lagano sve umešajte.
Ulijte pripremljenu smesu u kalup postavljen masnim papirom (moj kalup je 26 cm).
Stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni dok lagano ne porumeni.
Ponovite postupak još tri puta, tako da dobijete 4 kore.
PRIPREMA FILA SA ČOKOLADOM I KEKSOM
Umutite žumance, šećer, brašno i malo mleka, a ostatak mleka stavite kuvati.
U uzavrelo mleko dodajte pripremljene sastojke i kuvajte na laganijoj vatri dok ne postane gusto.
Ostavite da se ohladi.
Dodajte margarin sobne temperature koji ste predhodno izradili sa šećerom u prahu.
Umešajte kutlačom lomljenu Plazmu, mlevene lešnike, isjeckanu čokoladu, bitno je da je fil sasvim ohlađen da ne topi čokoladu.
SLAGANJE
Kora.Fil,Kora.Fil.Kora.Fil.Kora.
Možete ukrasiti po želji, mada sam ja cijelu tortu premazala sa šlagom i rubove prelila sa otopljenom i rashlađenom čokoladom, gore sam posipala šarene mrvice.
IZVOR:http://perfektni-recepti.info/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

Ljubavno gnijezdo torta recept za svakoga!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”