KREMASTE KOCKE S VIŠNJAMA




SASTOJCI
Za žutu kremu
8 žumanjaka
8 žlica šećera
6 žlica gustina
2 žlice oštrog brašna
3 vanilin šećera
8 dl mlijeka
200 g maslaca
Za kremu od višanja
teglica višanja iz kompota (380g)
2 pudinga od vanilije
6 dl soka od višanja + 1 dl vode
6 žlica šećera
SASTOJCI Za žutu kremu 8 žumanjaka 8 žlica šećera 6 žlica gustina 2 žlice oštrog brašna 3 vanilin šećera 8 dl mlijeka 200 g maslaca Za kremu od višanja teglica višanja iz kompota (380g) 2 pudinga od vanilije 6 dl soka od višanja + 1 dl vode 6 žlica šećera I još veće pakiranje pettit beure keksa + šlag za završni premaz PRIPREMA Kremaste kocke s višnjama U lim premazan maslacem složiti red keksa. Za žutu kremu zakuhati 6 dl mlijeka. Žumanjke miksati sa šećerom i vanilijom, dodati postepeno i sve ostale sastojke pa sve skupa ukuhati u vruće mlijeko. Kuhati kremu par minuta dok se ne zgusne. U još vruću kremu umutiti maslac i dobro promiješati tako da se krema potpuno ujednači. Još vrućom kremom preliti kekse, poravnati pa složiti još jedan red keksa preko kreme. Sada prionuti na kuhanje kreme od višanja: višnje ocijediti, odmjeriti potrebnu količinu soka i sve skupa zakuhati. Prašak za puding i šećer razmutiti sa 1 dl vode pa sve skupa ukuhati u vruće višnje. Miješati i kuhati par minuta dok se ne zgusne. Još vruću kremu nanijeti preko reda keksa u limu, pa odmah i preko ove kreme složiti još jedan red keksa. Ostaviti kolač da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Nanijeti preko svega čvrsti šlag, ukrasiti po želji. Poslužiti rezano na kocke proizvoljne veličine. Izvor:http://recipeci.com/ I još
veće pakiranje pettit beure keksa + šlag za završni premaz
PRIPREMA
Kremaste kocke s višnjama U lim premazan maslacem složiti red keksa.
Za žutu kremu zakuhati 6 dl mlijeka. Žumanjke miksati sa šećerom i vanilijom, dodati postepeno i sve ostale sastojke pa sve skupa ukuhati u vruće mlijeko. Kuhati kremu par minuta dok se ne zgusne.
SASTOJCI Za žutu kremu 8 žumanjaka 8 žlica šećera 6 žlica gustina 2 žlice oštrog brašna 3 vanilin šećera 8 dl mlijeka 200 g maslaca Za kremu od višanja teglica višanja iz kompota (380g) 2 pudinga od vanilije 6 dl soka od višanja + 1 dl vode 6 žlica šećera I još veće pakiranje pettit beure keksa + šlag za završni premaz PRIPREMA Kremaste kocke s višnjama U lim premazan maslacem složiti red keksa. Za žutu kremu zakuhati 6 dl mlijeka. Žumanjke miksati sa šećerom i vanilijom, dodati postepeno i sve ostale sastojke pa sve skupa ukuhati u vruće mlijeko. Kuhati kremu par minuta dok se ne zgusne. U još vruću kremu umutiti maslac i dobro promiješati tako da se krema potpuno ujednači. Još vrućom kremom preliti kekse, poravnati pa složiti još jedan red keksa preko kreme. Sada prionuti na kuhanje kreme od višanja: višnje ocijediti, odmjeriti potrebnu količinu soka i sve skupa zakuhati. Prašak za puding i šećer razmutiti sa 1 dl vode pa sve skupa ukuhati u vruće višnje. Miješati i kuhati par minuta dok se ne zgusne. Još vruću kremu nanijeti preko reda keksa u limu, pa odmah i preko ove kreme složiti još jedan red keksa. Ostaviti kolač da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Nanijeti preko svega čvrsti šlag, ukrasiti po želji. Poslužiti rezano na kocke proizvoljne veličine. Izvor:http://recipeci.com/
U još vruću kremu umutiti maslac i dobro promiješati tako da se krema potpuno ujednači. Još vrućom kremom preliti kekse, poravnati pa složiti još jedan red keksa preko kreme.
Sada prionuti na kuhanje kreme od višanja: višnje ocijediti, odmjeriti potrebnu količinu soka i sve skupa zakuhati.
Prašak za puding i šećer razmutiti sa 1 dl vode pa sve skupa ukuhati u vruće višnje. Miješati i kuhati par minuta dok se ne zgusne. Još vruću kremu nanijeti preko reda keksa u limu, pa odmah i preko ove kreme složiti još jedan red keksa.
Ostaviti kolač da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Nanijeti preko svega čvrsti šlag, ukrasiti po želji.
Poslužiti rezano na kocke proizvoljne veličine.
Izvor:http://recipeci.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sos bolognese

KAKO STVARNO IZGLEDA ŽIVOT U DANSKOJ: Djecu ostavljaju u šumi i nikad te ne zovu kod sebe, najsretniji su narod na svijetu!

Nevjerovatna mudrost 6-godišnjeg dječaka kome je preminuo pas

DJEVOJKA MI JE SIROMAŠNA IZ SIROMAŠNE PORODICE, ALI JE TOLIKO PONOSNA DA MI PRAVI NEVIĐEN PROBLEM..

MILERAM TORTA ZA 30 MINUTA! BRZO SE NAPRAVI, A JOŠ BRZE SMAŽE ;)