JESTE LI ZNALI KAKO SE PRIPREMA LJEKOVITI SOK OD MENTE I ŠTA SVE LIJEČI…OBAVEZNO POGLEDAJTE…RECEPT…




U alternativnoj medicini ova prirodna biljka je poznata već hiljadama godina kao izvrstan prirodni lijek zbog svojih posebnih ljekovitih svojstava.

Veoma često se od nje koristi prirodni čaj kada se nana nalazi u sušenom obliku ali često upotrebljava i njeno eterično ulje. U narodu ima više imena pa je svima poznata kao metvica, menta, nana, pepermint.

Posebno pozitivno djelovanje ima na naš digestivni trakt te je praznik za naše želudačne tegobe i umirivanje bolova probavnog sistema.



Dokazano je kako čaj od nane djeluje opuštajuće na naš organizam zbog svog prijatnog mirisa oslobađa naše tijelo od stresa.

Jeste li znali kako djeluje i šta sadrži u svom sastavu?

Menta je izuzetno bogata mnogim ljekovitim sastojcima jer posjeduje blagi osvježavajući okus, od vitamina sadrži skoro sve skupine a posebno veliku količinu vitamina A i vitamina B6, te obiluje velikom količinom minerala kao što je željezo, kalijum, magnezijum,bakar i mangan.

Za ovu ljekovitu vrstu su karakteristični mentol, limonem i mentofuran koji su zaslužni za prijatan miris i okus ove biljke.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

Ljubavno gnijezdo torta recept za svakoga!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”