SLATKIŠ KOJI SE TOPI U USTIMA: SOČNI ČOKOLADNI KOLAČ
KUHINJA
SLATKIŠ KOJI SE TOPI U USTIMA: SOČNI ČOKOLADNI KOLAČ
6. juna 2018- by admin - Ostavite komentar
Sastojci:
1 šolja šećera
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
2 jaja
2 šolje mleka
120 g gvožđa
Premazivanje:
2-3 kašike marmelade
300 g komadića čokolade ili 3 mlečne po 100 g
200 ml neutralne pavlake za kuvanje ili tečnog šlaga
Priprema:
1. Pomešajte suve sastojke (brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo) lagano promešajte rukom i ostavite sa strane.
2. Umutite jaja, dodajte im otopljen puter i mleko pa još malo mutite.
3. Tečne sastojke dodajte suvim i umutite.
4. Tepsiju nauljite, pospite sa malo brašna i istresite pripremljenu smesu u tepsiji.
5. Pecite na 180C dok kora ne bude gotova.
6. Maknite iz peći, prekrijte drugom tepsijom ili folijom i ostavite da se hladi.
7. Ohlađenu koru namažite marmeladom.
8. Na peć stavite pavlaku za kuvanje i čokoladu, zagrejte tek toliko da možete otapati čokoladu.
9. Maknite sa peći i žicom mešajte dok se sve čokolade ne istopi.
10. Prelijte preko kolače i ostavite u frižider da se hladi i čokolada stegne.
Primjedbe
Objavi komentar