Roštiljske pljeskavice



Sastojci
– 1 kg mljevenog mesa
– 100 grama crvenog luka
– 100 grama kravljeg sira
– 1 češanj češnjaka
– 20g soli
– 10 grama bibera
– Ulje (za pečenje)
Način pripreme
Sitno isjeckati luk i češnjak.
Meso posoliti i pobiberiti pa dodati luk i češnjak.
Izmiješati smjesu dobro i ostaviti par minuta da se malo stisne.
Praviti po dvije jednake kuglice koje treba rukom pritisnuti i napraviti oblik pljeskavice.
Prvu pljeskavicu posuti sirom pa prekriti drugom i pritisnuti da se sjedini. Tako raditi dok ne ponestane mesa i sira.
Zagrijati tavu za roštiljanje ili roštilj i sa malo ulja peći svaku stranu pljesakvice po 7 do 10 minuta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

NEPEČENA PLAZMA TORTA SA VIŠNJAMA

PUDING BAKLAVA

RIJEŠITE SE MASNOĆE: Uz ovaj napitak nestaje i najupornije salo!

PRIRODNI OSVJEŽIVAČ ZA TEPIH: KAKO UKLONITI NEPRIJATNE MIRISE SA TEPIHA, OČISTITI GA I OSVJEŽITI

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI