Neodoljiva kremasta čoko torta bez pečenja



Neodoljiva kremasta čoko torta bez pečenja


Sastojci
Kora:
- 300 gr. petit keksa 
- 100 gr. kosmo keksa 
- 1 kasika nesquik-a 
po potrebi mleko
Fil:
- 500 ml. mleka 
- 4 zumanca 
- 6 kasika secera 
- 1 kesica vanilija secera 
- 6 kasika brašna 
- 100-150 gr. secera 
- 50 gr. margarina 
- 100 gr. Menaz čokolade
Dekoracija:
- 2 kesice šljake krema od čokolade
Priprema
Kora:
Petit i Cosmo keks samleti, dodati im nesquik i po potrebi dodati po malo mleka kako bi se dobila smesa pogodna za formiranje kore. U kalup za čajeve od smese formirati koru.
Fil:
Zumanca umutiti sa 6 kasika secera i vanilovog secera, dodajte brašno i malo mleka od ukupne količine, umutite mikserom da se razbije grudvice od brašna. Ostatak mleka staviti sa 100 gr. secera da provri.
U provrelo dodati umućenu smešu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi.
Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa hladenim filom. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodajte 50 gr. iseckane Menaz cokolade.
U drugi deo dodajte 50 gr. Menaz cokolade otopljene na pari. Preko kore naneti fil sa seckanom čokoladom. Preko njega naneti fil sa otopljenim čokoladom. Koža od kljuna umuti prema uputstvu sa kesice i naneti na tortu. Ukrasiti po zelji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

Ljubavno gnijezdo torta recept za svakoga!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”