OD KADA SAM PROBALA RECEPT ZA OVAJ GULAŠ SVI OSTALI RECEPTI SU NEBITNI: JUNEĆI GULAŠ



OD KADA SAM PROBALA RECEPT ZA OVAJ GULAŠ SVI OSTALI RECEPTI SU NEBITNI: JUNEĆI GULAŠ


Sastojci:
– 60 dag junečeg buta
– 2 glavice luka
– 3 čena češnjaka
– papar
– sol
– 1 žlica vegete
– pola žličice mljevene crvene paprike (po želji)
– 5 dl pasirane rajčice
– 1.5 l vode
– lovorov list
– peršin
– 1 žlica krušnih mrvica
Priprema:
Luk i češnjak narezati na sitno ili kao ja staviti u sjeckalicu da se dobro usitne pa popržiti na malo ulja. Dok se prži luk ukoliko je potrebno podlijevati sa vodom da ne zagori.
Kad je luk gotov, dodati meso, sol, papar i pržiti dok ne dobije lijepu boju, zatim dodati vegete, peršina i lovorov list.
Par minuta miješati pa dodati pasiranu rajčicu i vode da bude u visini prsta-dva preko mesa.
Kuhati oko 40 minuta do sat vremena te na kraju dodati veliku žlicu krušnih mrvica pa kuhati još 10-15 minuta.
Posluživanje:
Ja radim gulaš sa više tekućeg dijela, ali sa pola litre vode manje dobit ćete dovoljno gust gulaš i neće biti potrebno dodavati krušne mrvice.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sos bolognese

KAKO STVARNO IZGLEDA ŽIVOT U DANSKOJ: Djecu ostavljaju u šumi i nikad te ne zovu kod sebe, najsretniji su narod na svijetu!

Nevjerovatna mudrost 6-godišnjeg dječaka kome je preminuo pas

DJEVOJKA MI JE SIROMAŠNA IZ SIROMAŠNE PORODICE, ALI JE TOLIKO PONOSNA DA MI PRAVI NEVIĐEN PROBLEM..

MILERAM TORTA ZA 30 MINUTA! BRZO SE NAPRAVI, A JOŠ BRZE SMAŽE ;)