JEVREJSKA TORTA



KUHINJA
JEVREJSKA TORTA
June 5, 2018 - by admin - Leave a Comment



Sastojci za kore:
-12 bjelanaca
-12 kašika šećera
-3 kašike brašna
-320 g mljevenih lješnika

Za fil:
-12 žumanaca
-12 kašika šećera
-250 g bijele čokolade
-250 g margarina

Za dekoraciju:
-500 ml slatke pavlake

Priprema:
Pjenasto umutiti bjelanca i uz postepeno dodavanje šećera mutiti dok se šećer ne rastopi. Isključiti mikser, dodati brašno i mljevene lješnike, promiješati varjačom i sjediniti sastojke. Razliti u podmazane kalupe i kore peći u rerni zagrijanoj na 200*C oko 20 minuta (ispeći 3-4 kore, a koristiti ili četvrtaste ili okrugle kalupe). U posudi pjenasto umutiti žumanca sa šećerom, a zatim krem kuvati na pari dok se ne zgusne. Dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne rastopi. U ohlađen krem dodati pjenasto umućen margarin i umutiti fil. Filovati kora-fil-kora, dok se ne potroše sastojci. Cijelu tortu premazati preostalim filom, dekorisati umućenom slatkom pavlakom i do posluženja držati na hladnom mjestu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kažu da je ovo NAJLJEPŠE selo na svijetu: Kad vidite KAKO IZGLEDAJU KUĆE, shvatit ćete i zašto!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”

ISPECITE KROMPIR NA DANSKI NAČIN ZA KOJI ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT