GURABIJE PO DOBROM STAROM BAKINOM RECEPTU

Potrebno je:
2 jaja
2 čaše (od 2 dcl) šećera
2 kesice vanilin šećera
2 jaja
2 čaše (od 2 dcl) šećera
2 kesice vanilin šećera
2 čaše ulja
1 čaša kiselog mleka
8,5 čaša brašna
1 kesica praška za pecivo
1 čaša kiselog mleka
8,5 čaša brašna
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
U posudu staviti 2 jaja, šećera i vanila. Mutiti da masa bude gusta i penasta.
Muteći dodati 1/2 čaše ulja. Mutiti u jednom pravcu dok se masa ne sjedini. Dodati 2/2 čaše ulja mutiti. Tako sva 4 dela ulja dodaju i mutiti.
Dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo i brašno.
U posudu staviti 2 jaja, šećera i vanila. Mutiti da masa bude gusta i penasta.
Muteći dodati 1/2 čaše ulja. Mutiti u jednom pravcu dok se masa ne sjedini. Dodati 2/2 čaše ulja mutiti. Tako sva 4 dela ulja dodaju i mutiti.
Dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo i brašno.
Brašno dodavati mutiti mikserom dok je masa redje kasnije mešati sa varjačom i rukom.
Testo izraditi i podeliti na 32 dela.
Svaki deo oblikujte u lopticu i gumeno pritisnete na rebrastu gumicu i stavite u plet prethodno obložene papirom.
Tako uraditi sa svim delovima testa.
Peći na 180 stepeni 15-20 minuta da blago porumene.
Testo izraditi i podeliti na 32 dela.
Svaki deo oblikujte u lopticu i gumeno pritisnete na rebrastu gumicu i stavite u plet prethodno obložene papirom.
Tako uraditi sa svim delovima testa.
Peći na 180 stepeni 15-20 minuta da blago porumene.
Primjedbe
Objavi komentar