Cigan pečenje



KUHINJA
Cigan pečenje
June 2, 2018 - by admin - Leave a Comment



Sastojci:
– 10 junećih ili telećih šnicli
– 3 veće glavice luka
– ulje za prženje
– suhi začin, so i biber

Priprema:
Šniclama odstraniti žilice, malo ih zasjeći, pa izlupati tučkom za meso.

Pomješati suhi začin, so i biber, pa utrljati u svaku šniclu.

Zagrijati ulje u tiganju pa pržiti sa obe strane svaku šniclu.

U šerpu nasjeći luk i po njemu posuti ostatak mješavine od soli, bibera i suhog začina.

Ispržene šnicle redati preko luka i poklopiti.

Kada ispržite sve šnicle i poslažete u šerpu prelijte onim uljem od pečenja i tako poklopljenu stavite na slabiju vatru.

Ostavite, bez mješanja 30 minuta da sve zajedno, poklopljeno lagano krčka.

U toku krčkanja prodrmajte povremeno šerpu.

Poslužite toplo uz prilog po želji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ISPECITE KROMPIR NA DANSKI NAČIN ZA KOJI ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT

“Sogan dolma”: ZA RUČAK PRILIKOM KOJEG SE MORA PAZITI NA PRSTE…

Došao na Kijin nastup DA JE ZAPROSI! Neverica u klubu! Pun ljubavi spremio joj NEVEROVATNO IZNENAĐENJE

» SUPER BRZE MAĐARSKE LEPINICE…. I SLATKE I SLANE

Zahvaljujući ovom LIŠĆU: IZLIJEČITE proširene vene, glavobolje i poboljšate PAMĆENJE!