Cigan pečenje
KUHINJA
Cigan pečenje
June 2, 2018 - by admin - Leave a Comment
Sastojci:
– 10 junećih ili telećih šnicli
– 3 veće glavice luka
– ulje za prženje
– suhi začin, so i biber
Priprema:
Šniclama odstraniti žilice, malo ih zasjeći, pa izlupati tučkom za meso.
Pomješati suhi začin, so i biber, pa utrljati u svaku šniclu.
Zagrijati ulje u tiganju pa pržiti sa obe strane svaku šniclu.
U šerpu nasjeći luk i po njemu posuti ostatak mješavine od soli, bibera i suhog začina.
Ispržene šnicle redati preko luka i poklopiti.
Kada ispržite sve šnicle i poslažete u šerpu prelijte onim uljem od pečenja i tako poklopljenu stavite na slabiju vatru.
Ostavite, bez mješanja 30 minuta da sve zajedno, poklopljeno lagano krčka.
U toku krčkanja prodrmajte povremeno šerpu.
Poslužite toplo uz prilog po želji.
Primjedbe
Objavi komentar