SAVRŠENSTVO OD TORTE :MONTE TORTA




Šta reći samo savršena moćna ma predivna monte torta
Potrebno
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike tople vode
4 kašike brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Za preliv kore:
1dcl. čokoladnog mlijeka
Za svijetlu kremu:
1 l. mlijeka
6 kašika šećera
8 kašika gustina
200gr. maslaca
Za čoko kremu:
200gr. čokolade za kuhanje
200 gr. nutele
0,5l. šlaga u tetrapaku
Priprema
Za koru :
Umutiti jaja sa šećerom mutiti dok ne pobijele dodati vodu i postepeno dodati brašno prašak za pecivo i na kraju kakao .Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni nekih 10 min zavisno od pećnice .Ostaviti da se ohladi a pripremiti kremu .
Za preliv :ugrijati mlijeko i preliti koru .
Za kremu :
Gustin i šećer umutiti sa malo mlijeka a ostalo mlijeko staviti da zakuha pa istresti smjesu od gustina i skuhati ko puding .Prohladiditi nemora do kraja biti hladno ali nesmije biti baš vruće dodat izmiksani maslac .Premazati koru ovom kremom
Za tamnu kremu tj završni sloj :
Ugrijete vrhnje do točke vrenja ( ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutelu…dobro izmješati da se krema sjedini….ohladit
na bijelu kremu namazati tamnu ako želite ovako dekorisati onda tamnu kremu stavljate iz špric vrćice za kolče sa dodatkom koji želite .
Tortu ohladiti u frižideru pa poslužiti izrezanu na parčad .
Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

PITA KOJA JE ZALUDJELA SVE

VIC: Sretne kum kumu…

ŠOK DIJETA: ZA 15 DANA SKINUĆETE 15 KG! VERUJTE NAM PLAKAĆETE ZA STAROM GARDEROBOM!

Imate li i vi ove crvene tačkice na tijelu? To NISU popucali kapilari – evo o čemu se ZAISTA RADI