ŠAREN MEKAN KREMAST I IZDAŠAN KOLAČ KOJI PRIVLAČI SVOIM IZGLEDOM I UKUSOM .




Za svijetli biskvit:

7 bjelanjaka
7 kasika šećera
7 kašika brašna
7 kašika ulja
pola praška za pecivo

Za tamni biskvit:
7 žumanjaka
3 kašike šećera
3 kašike brašna
3 kašike kakaa
pola praška za pecivo

Za kremu :
1 l mlijeka
7 kašika šećera
3 kašike brašna
2 pudinga od čokolade ili vanilije
25 dag margarin ili maslac sobne temperature

Završni dio :
0,5 l vrhnja za šlag



Za preliv :
1 dcl mlijeka
2 kašike šećera
1 vanilin šećer

Priprema
Za biskvite:
Umutiti obje biskvitne smjese, posebno jednu, posebno drugu pa stavljati u lim kašikombtamnu pa bijelu smjesu naizmjence i pažljivo.
Ne miješati. Peći oko pola sata na 200 C. Biskvit ohladiti.
Hladan biskvit preliti toplim preljevom od 2 žlice šećera i vanilin šećera prokuhanih u 1 dcl mlijeka.

Za kremu:

Prašak za puding, brašno i šećer pomiješati sa malo mlijeka. Zatim to ukuhati u preostalo mlijeko.Kad se krema ohladi, dodati izrađen margarin.

Na kraju premazati umućemim šlagom i ukrasiti po želji topljenom čokoladom.
Kolač ohladiti u frižideru do posluženja .
Prijatno!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

PITA KOJA JE ZALUDJELA SVE

VIC: Sretne kum kumu…

LEKOVITA SVOJSTVA MLADOG ZELENOG ORAHA

ŠOK DIJETA: ZA 15 DANA SKINUĆETE 15 KG! VERUJTE NAM PLAKAĆETE ZA STAROM GARDEROBOM!