OVA TORTA SAVRŠENO JE SOČANA I DEKORATIVANA !




Potrebno:
Prva kora :

4 bjeljanka
100 g mljevenih oraha
žlica brašna
4 žlice šećera

Druga kora:

4 bjeljanka
100 g badema, mljevenih
žlica brašna
4 žlice šećera

Treća kora

4 žlice šećera
4 bjeljanka
žlica brašna
100 g lješnika, mljevenih



Fil

200 g putera
12 kom žumanjaka
12 žlica kristal.šećera

Glazura:

50 g bijele čokolade
50 g mliječne
50 g čokolade za kuhanje
6 žlica ulja

Postupak:
Umutite bjeljanke pjenasto, umiješajte šećer i žlicu brašna – za prvu koru umiješajte orahe, za drugu lješnike i za treći biskvit bademe. Kore pecite u nauljenom kalupu po 20 min na 180 stepeni.
Žumanjke zajedno sa šećerom kuhajte na pari, kad zgusne, ohladite i umiješajte pjenasto izrađen puter.

Premažite kore filom i onda cijelu tortu preostalom kremom. Ubacite u frižider na neko vrijeme da se stegne i ukrasite: otopite čokoladu za kuhanje sa 2 žlice ulja na pari i ivice torte prelijte, vratite u frižider – ponovite postupak sa bijelom čokoladom i prelijte vanjski prsten uz ivice, vratite u frižider i ponovite postupak sa mliječnom čokoladom, prelijte sredinu torte.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

PITA KOJA JE ZALUDJELA SVE

VIC: Sretne kum kumu…

ŠOK DIJETA: ZA 15 DANA SKINUĆETE 15 KG! VERUJTE NAM PLAKAĆETE ZA STAROM GARDEROBOM!

Imate li i vi ove crvene tačkice na tijelu? To NISU popucali kapilari – evo o čemu se ZAISTA RADI