Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima
Sastojci Tijesto: 250g maslaca, 2 jaja, 2 pune kašike milerama, 2 kašike šećera, pola praška za pecivo i 500g brašna Fil: 120g čokolade, 40g maslaca i 150g mljevenih oraha Agda: 800g šećera (kristal) i 600ml vode Priprema Na sobnoj temperaturi omekšajte maslac, zatim jaja, šećer i mileram najprije dobro umutite, a preporuka je da to radite kao što su naše stare nane radile s drvenom kašikom, piše “Coolinarka“… Brašno morate izvagati, a tačno u receptu navedenu količinu prosijati sa praškom za pecivo i onda polako dodavati u predhodno umućenu umućenu smjesu, također, prvo miješati drvrnom kašikom pa zatim nastaviti rukom kako biste zamijesili tijesto. Navedena količina brašna je taman dovoljna, bitno je da dobijete tijesto koje se ne lijepi za ruke. Fil ćete pripremiti tako da na pari ili ako imate, u mikrovalnoj rastopite čokoladu za kuhanje i maslac pa onda u to umiješate mljevene orahe. Slijedeća faza je oblikovanje hurmašica, a to radite na način da od pripremljenog tijesta
Primjedbe
Objavi komentar