KOMPOT OD KRUŠAKA! KRUŠKE IZ OVOG KOMPOTA MOGU POSLUŽITI ZA PRIPREMU RAZNIH KOLAČA!




Sastojci

3kg krusaka
Preliv

1 kg secera
3 L vode
Priprema

Kruske oprati, odstraniti peteljke, preseci uzduz po pola i izvaditi semenke.

Polutke redjati u ciste i suve staklene tegle. Potiskivati rukom da se bolje spakuju.



Vodu i secer staviti da provri i ostaviti na stranu da se ohladi.

Hladnim sirupom naliti tegle do vrha i zavrnuti poklopce.

U posudu (serpu ili lonac) staviti tkaninu na dno i poredjati tegle. Naliti vode da poklopci ostanu van i staviti da se kuva. Potrebno je da voda vri 20 minuta.

Nakon toga skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi.

Ohladjene tegle osusiti i spremiti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sos bolognese

KAKO STVARNO IZGLEDA ŽIVOT U DANSKOJ: Djecu ostavljaju u šumi i nikad te ne zovu kod sebe, najsretniji su narod na svijetu!

Nevjerovatna mudrost 6-godišnjeg dječaka kome je preminuo pas

DJEVOJKA MI JE SIROMAŠNA IZ SIROMAŠNE PORODICE, ALI JE TOLIKO PONOSNA DA MI PRAVI NEVIĐEN PROBLEM..

MILERAM TORTA ZA 30 MINUTA! BRZO SE NAPRAVI, A JOŠ BRZE SMAŽE ;)