10 RAZLOGA ZBOG KOJIH SVAKA KUĆA TREBA IMATI BAREM JEDNU ALOE VERU




Aloe vera - jedna od više od pet stotina sokova u rodu Aloe - bila je korišćena tokom istorije za lečenje kako unutrašnjih tako i spoljašnjih bolesti. Aloe vera gel je široko prepoznatljiv po svojoj sposobnosti da smiri bol i upale izazvane opekotinama, ili preciznije sunčane naočare. Međutim, većina ljudi ne prepoznaje čitav spektar zdravstvenih prednosti koje nudi ova nevjerovatna biljka. Pročitajte kompletnu listu nevjerovatnih prednosti i svakodnevnih upotreba odličnog univerzalnog prirodnog lijeka - Aloe vere.
1. Aleo vera je bogata vitaminima
B1 (tiamin) – Važan za metaboličke funkcije, posebno u pogledu metabolizma ugljenih hidrata.
B2 (riboflavin) – Potreban za sintezu drugih vitamina, uključujući mnoge druge vitamine B. Takođe poboljšava varenje i metabolizam.
B3 (niacin) – Smanjuje nivo LDL (lošeg) holesterola i triglicerida uz poboljšanje HDL (dobrog) holesterola. Takođe važan za jetru, bubrege, srce i crijevnu funkciju.
B6 (piridoksal fosfat) – Neophodan za metabolizam aminokiselina, kao i za otpuštanje glukoze iz skladištenog glikogena u jetri i mišićnom tkivu.
C (askorbinska kiselina) – Funkcioniše kao antioksidans, stimuliše proizvodnju kolagena, i igra važnu ulogu u mnogim enzimskim reakcijama.
B9 (folat) – Potreban za sintezu i popravku DNK, kao i za proizvodnju zdravih crvenih krvnih zrnaca.
A (beta-karoten) – djeluje kao antioksidant, poboljšava očuvanje zdravlja i može smanjiti rizik od raka dojke i jajnika.
2. Aloe vera je odličan izvor minerala
Kalcijum - poboljšava gustinu kostiju, mentalno zdravlje, mišićnu funkciju, vaskularnu zdravlje. Takođe sprečava osteoporozu kod žena u menopauzi.
Cink - Podstiče bolje imunološko zdravlje i bitan je za oko sto enzimskih funkcija u ljudskom tijelu.
Bakar - Neophodan za kardiovaskularno zdravlje, posebno za transport i preradu oxygen u krvi.
Željezo - Potrebno je prvenstveno za transport opekotina i ugljen-dioksida u krvi.
Kalijum - Važan za zdravu funkciju mozga i nervnog sistema, kao i za regulisanje nivoa telesne tečnosti.
Magnezijum - Potreban za hiljade enzimskih procesa uključujući sintetizaciju DNK i RNK. Takođe podstiče efikasniji prenos energije u celom telu.
3. Aloe vera sadrži 8 esencijalnih aminokiselina
Lizin - Pomaže u proizvodnji elastina i kolagena koji podstiču zdravlje i mladost kože.
Valin - Koristi se pri regeneraciji energije i ćelija u mišićnom tkivu.
Metionin - Esencijalan u malim količinama za funkciju jetre i kardiovaskularnog zdravlja.
Leucin - Podstiče povećani rast mišića i poboljšava mišićnu funkciju. (Preporučuje se upotreba u kombinaciji sa Biotinom.)
Isoleucin - Pomaže u varenju masnih kiselina i reguliše nivo glukoze u krvi. (Preporučuje se upotreba u kombinaciji sa Biotinom.)
Fenilanin - Koristi se kao analgetik i antidepresiv.
Histidin - Pomaže u mnogim enzimskim funkcijama. Takođe važna komponenta u respiratornom sistemu.
Glutaminska kiselina - Deluje kao ključna komponenta u ćelijskom metabolizmu.
4. Aloe vera smiruje žgaravicu
Sok Aloe vere može pomoći u probavnim problemima. Na isti način kako Aloe vera gel umiruje opečenu kožu, sok aloe vera biljaka umiruje sluznicu želuca i crijeva. Sok Aloe vere, ako se uzme moderno, može pomoći u olakšanju različitih poremećaja, kao što je irritabilni hormon sindroma. Takođe se može koristiti za ciscenje stomačnih čireva i reguliše mikroflore u gutovima.
5. Aloe verina antimikrobna svojstva
Sok Aloe vere sadrži nekoliko hemijskih komponenti koje sprečavaju razvoj bakterija, masti, mikroba i drugih mikroorganizama. Hemijske komponente Aloe vere uključuju sumpor, salicilnu kiselinu, cinaminsku kiselinu, lupeol, fenol i urejni azot - još jedan razlog za držanje Aloe vera gela pri ruci.


6. Aloe vera poboljšava imuni sistem
Aloe vera sadrži nekoliko polisaharida koji stimulišu povećanu imunološku funkciju. Iz tog razloga, sok Aloe vere često se uzima kako bi sprečili bolesti.
Takođe, kao što je ranije rečeno, sok Aloe vere sadrži antioxidantni vitamin C koji dodatno pomaže u jačanju imunološkog sistema od viralnih i bakterijskih napada.
7. Aloe vera sadrži masne kiseline
Sok Aloe vere sadrži tri važna biljna sterola (steroidni alkoholi) koji pozitivno utiču na ljudsko telo.
Lupeol - Ima antiinflamatorne, anti-mikrobiološke, anti-protozoalne, anti-tumorske i hemopreventativne karakteristike.
Kampesterol - Smanjuje apsorpciju holesterola u čireve.
Beta-sitosterol - Takođe smanjuje loš nivo holesterola i pomaže u lečenju nekakvih vrsta karcinoma.
Druge masne kiseline koje se nalaze u Aloe veri uključuju: linoleinske, linolenske, oleinske, stearinske, palmitinske, mirističke i kaprilne kiseline.
8. Aloe vera je moćan detoksifikator
Zahvaljujući svojoj želatinoj prirodi, Aloe vera pomaže u detoksikaciji dok prolazi kroz probavni trakt. Takođe, jer sadrži nekoliko mineralnih jona koji pomažu organizmu u transportu i regulaciji tečnosti, konzumiranje soje Aloe vere može vam pomoći da efikasno eliminišete toksine kroz vašu kožu, znojenjem.
9. Aloe vera podiže pH tijela
Acidoza - poremećaj u kome je pH tijela prenizak - može izazvati sve vrste zdravstvenih problema, kao što su povećana osetljivost na bolesti i infekcije, mentalno i fizičko tijelo, gubitak apetita i disorijentacija.
Acidoza može imati više mogućih uzroka, ali se svi uvode na jedno osnovno rešenje: pronaći način da se vaše telo i krvni pH dovede do neutralnog nivoa. Ovdje priskače u pomoć sok Aloe vere. Zbog visoke koncentracije minerala, Aloe vera alkalizira, što znači da se može koristiti za lečenje malog slučajeva acidoze.
10. Aloe vera poboljšava zdravlje kože i kose
Aloe Vera gel pruža nekoliko pogodnosti za kožu i kosu. Fantastičan je prirodni hidratant, lagan i bez masnoća. Antioxidativne komponente u Aloe veri takođe pomažu u smanjivanju ranih znakova starenja. Polisaharidi u Aloe veri povećavaju aktivnost mikrofaga u krvi koji se bore protiv infekcija i podstiče brže healedanje rana uz manje ožiljaka. Takođe se pokazalo da Aloe vera gel stimuliše proizvodnju kolagena. Visok nivo amino kiselina u Aloe vera gelu takođe povećava količinu energije koja je dostupna za regeneraciju ćelija. Anti-mikrobiološka svojstva Aloe vere pomažu u borbi protiv infekcija vlasišta i sprečavaju gubitak kose. Konačno, Aloe vera gel je pun vitamina i minerala koji podstiču zdravlje kože i kose.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

PITA KOJA JE ZALUDJELA SVE

VIC: Sretne kum kumu…

ŠOK DIJETA: ZA 15 DANA SKINUĆETE 15 KG! VERUJTE NAM PLAKAĆETE ZA STAROM GARDEROBOM!

Imate li i vi ove crvene tačkice na tijelu? To NISU popucali kapilari – evo o čemu se ZAISTA RADI