RECEPT ZA ULJE OD MASLAČKA KOJE JE NAJBOLJI PRIRODNI LIJEK PROTIV CISTI NA DOJKAMA




Jedna od najlekovitijih biljaka na našim prostorima je svakako maslačak. Svi delovi ovih biljaka mogu se koristiti za lečenje, od korena, do lišća i stabljika i na kraju bloka.

Njegovo mlado lišće, odlična je prolećna detoksikacijska salata i bogat izvor A vitamina.

Stabljike maslacke pospešuju rastvorenje žuči, regulišu metabolizam, pročišćavaju krv i želudac. Narodna medicina ih preporučuje protiv dijabetesa.

Korenu maslačka pripiše se najveće lekovito značenje. Na čistom jetru i tako podržava zdravlje celokupnog organizma.

Cvetov maslacka su posebno zdravi:

Sadrže antioxidanse
Leče bolove
Leče grčeve u želucu
Smanjuju depresiju
Sadrže helenin koji poboljšava noćni vid
Sadrže vitamin A i B12
maslačak

U našim krajevima, cvetovi maslačka često se koriste za pripremu sirupa protiv kašlja. Ali u korejskoj narodnoj medicini, cvetove koriste i protiv čireva, infekcija, tuberkuloze, edema i za bolju cirkulaciju.

Najbolje ulje za cistične i otečene, bolne dojke
U Americi je popularno ulje od cvetova maslačka koje je izuzetno hvaljeno protiv bola od artritisa i gihta, otečenih dojki, naprezanja i bola u zglobovima. Iako je kod nas je slabo praktikovana njegova izrada, ulje maslačka uvek je dobro imati pri ruci jer ima snažno opuštajuće i analgetsko delovanje.

Maslačak je generalno povoljan za ženska oboljenja, a posebno za sprečavanje i lečenje bolesti dojki, cista, karcinoma, otečenosti i kod problema s dojenjem.

Ulje maslačka neškodljivo olakšava bol, godi arterijskim zglobovima, bolovima u leđima, sinusnim glavoboljama, ukočenom vratu i nepravilnostima na koži.

Cvetovi imaju poseban efekat na dojke. Redovna upotreba ulja maslačka duboko opušta tkivo u grudima i pomaže u oslobađanju potisnutih osećaja. Kada se redovno primenjuje na dojkama, ulje maslačka daje bolji osećaj dobrobiti i jača je imunitet, a pomaže iu prevenciji raka.



čaj maslačka

Bol u grudima ili osetljivost prije menstrualnog ciklusa, ciste, dobroćudne vezivne cirkulacije (fibromi), mastopatija (fibrocistična mastopatija) su veoma rasprostranjene bolesti od kojih sve više pati broj žena širom sveta. Kao jedan od glavnih krivaca nastanka ovih bolesti je sve veći stres, koji smo svakodnevno izloženi.

Bol u grudima često izazivaju ciste, vrećice ispunjene tečnostima koje tokom menstrualnog ciklusa menjaju oblik i veličinu. Na dodir su uglavnom mekane, glatke i pokretne, ali ako su poprilično napunjene vodom, na dodir mogu biti čvrsti.

Kada se ulje cvetova maslačka kombinuje sa korenom maslacke ulje, može pomoći u manjim infekcijama, olakšati oštećene mlečne žlezde i smanjiti ciste u grudima.

Cvetovi maslačka sadrže lecitin čija topikalna primena pomaže kod bolesti kao što je psorijaza. Ulje cvetova maslačka može se koristiti za masažu celog tela i za smanjenje tenzije u celoj organizmi. Pogodno je i za tretiranje mačaka, jer je blago i ne sadrži salicilate koji bi im mogli štetiti.

Recept za ulje maslačka
maslačak
S obzirom da je sada sezona maslačka sada je idealno vrijeme za pripremu ovog izuzetno liječenog ulja.

Sastojci:
Cvetovi maslačka
Kvalitetno hladno ceđeno ulje (almek, marelica, makadam, maslina, sesam ili ulje semenki grožđa)
Ispunite pola do dve trećine male tegle cvetovima maslačka. Prelijte ulje preko cvetova do vrha tako da ih potpuno prekrije. Promešajte smesu da izađu mehurići vazduha.

Zašto je maslačak moja treća omiljena biljka

Stavite gazu na vrh tegle i pričvrstite je gumicom. Ostavite teglu na sunčanom, toplom mestu dve nedelje ili dok cvetovi ne uzimaju smeđu boju. Nakon toga, procedite ulje u sterilizovanu tamnu bocu. Čuvajte ulje na hladnom, tamnom mjestu.

Kada je ulje pripremljeno, umasirajte ga na bolno mesto više puta dnevno

izvor: kucnilekar.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

PITA KOJA JE ZALUDJELA SVE

VIC: Sretne kum kumu…

ŠOK DIJETA: ZA 15 DANA SKINUĆETE 15 KG! VERUJTE NAM PLAKAĆETE ZA STAROM GARDEROBOM!

Imate li i vi ove crvene tačkice na tijelu? To NISU popucali kapilari – evo o čemu se ZAISTA RADI