DOMACI AJVAR BEZ KONZERVANSA NA STARINSKI NACIN




Sastojci: 6 kg mesnatih crvenih paprika, 2 do 3 srednje velicine patlidzana-plavi paradajz (ukoliko ne zelite nemorate ga staviti), 500-600ml ulja, 3 cena belog luka, 3-4 kasike soli, 1 supena kasika secera jacine 9% i dovoljno je izmedju 70 i 80ml sirceta.

Sve sastojke ukoliko zelite da pravite vecu kolicinu samo povecajte ovo je osnovna mera i dobija se 5 tegli od 1kg sto znaci 5 kg ajvara..

Takodje sto se slanoce tice probajte ajvar ukoliko zelite slaniji dodajte soli po ukusu..ukoliko vam se cini kiselijim dodajte jos malo secera..
Na ovu kolicinu ajvara dovoljno je 1,5 h da se ukuva ali na vecu kolicinu minuta za je veca zbog vece kolicine…

Tegle pre sipanja ajvara zagrejte u rerni na 100 c (u hladnu rernu hladne tegle pa tek onda upaliti)



U vruce tegle sipati vruc ajvar…

Pasterizacja :

Tegle sa ajvarom staviti u hladnu rernu potom rernu ukljuciti na 90c -90minuta.

Posle 90 min rernu ugasiti i neotvarati do sutradan.

Ukoliko zelite da dodate konzervans mera je 5 gr na ovu kolicinu i nemora pasterizacija.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

PITA KOJA JE ZALUDJELA SVE

VIC: Sretne kum kumu…

ŠOK DIJETA: ZA 15 DANA SKINUĆETE 15 KG! VERUJTE NAM PLAKAĆETE ZA STAROM GARDEROBOM!

Imate li i vi ove crvene tačkice na tijelu? To NISU popucali kapilari – evo o čemu se ZAISTA RADI