Tiramisu-praline! Evo ih, još jedne u nizu, ali ove nisu bilo kakve…
SASTOJCI
250 g čokolade (65% kakaa)
2 žlice ulja
1 list želatine
3-4 piškote
100 ml ohlađene kave
150 g mascarponea
40 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
100 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade (65% kakaa)
2 žlice ulja
1 list želatine
3-4 piškote
100 ml ohlađene kave
150 g mascarponea
40 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
100 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
1.
Čokoladu s uljem otopite na pari i premažite 25 košarica za praline (Ø 3,5 cm) i ohladite.
2.
Želatinu stavite u vodu da nabubri. Piškote narežite na komadiće (1,5 cm), umočite u kavu i stavite u košaricu.
3.
Mascarpone pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, a slatko vrhnje istucite u šlag.
4.
Nabubrenoj želatini dodajte 2 žlice vrhnja i zagrijte da se otopi.
5.
Uz miješanje želatinu dodajte u mascarpone, a zatim umiješajte šlag.
6.
U pripremljene košarice u koje ste stavili piškote odmah rasporedite kremu i poravnajte.
7.
Sve stavite u zamrzivač da se brzo ohladi, a zatim premažite praline slojem čokolade.
8.
Praline držite u hladnjaku.
Posluživanje
Poslužite ih ukrašene čokoladnim dražejama.
1.
Čokoladu s uljem otopite na pari i premažite 25 košarica za praline (Ø 3,5 cm) i ohladite.
2.
Želatinu stavite u vodu da nabubri. Piškote narežite na komadiće (1,5 cm), umočite u kavu i stavite u košaricu.
3.
Mascarpone pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, a slatko vrhnje istucite u šlag.
4.
Nabubrenoj želatini dodajte 2 žlice vrhnja i zagrijte da se otopi.
5.
Uz miješanje želatinu dodajte u mascarpone, a zatim umiješajte šlag.
6.
U pripremljene košarice u koje ste stavili piškote odmah rasporedite kremu i poravnajte.
7.
Sve stavite u zamrzivač da se brzo ohladi, a zatim premažite praline slojem čokolade.
8.
Praline držite u hladnjaku.
Posluživanje
Poslužite ih ukrašene čokoladnim dražejama.
Savjet
Košarice za praline nakon što ste ih premazali čokoladom ohladite, pa premažite ponovo da budu "čvršće".
Košarice za praline nakon što ste ih premazali čokoladom ohladite, pa premažite ponovo da budu "čvršće".
Napomena
Praline su nastale tako što sam pravila ovu torticu drage Omnije, međutim s obzirom da je moj kalup bio manji od navedenog u receptu, ostalo mi je malo mascarpone kreme koja mi se toliko svidjela, da mi je bilo zaista žao s njom ne učiniti još štogod. :) Za razliku od Omnije ja sam u kremu stavila želatin, jer mi je bila malo tečnija i bojala sam se da mi se neće lijepo rezati. Sliku i presjek tortice vam dugujem, ali pravim je ubrzo ponovo (fenomenalna je!), a ova je namijenjena za posebnu priliku, tako da je aparat ostao siromašan za nekoliko predivnih sličica :-) Kako rekoh, repriza slijedi, a do tada uživajte u ovim divnim pralinicama
Praline su nastale tako što sam pravila ovu torticu drage Omnije, međutim s obzirom da je moj kalup bio manji od navedenog u receptu, ostalo mi je malo mascarpone kreme koja mi se toliko svidjela, da mi je bilo zaista žao s njom ne učiniti još štogod. :) Za razliku od Omnije ja sam u kremu stavila želatin, jer mi je bila malo tečnija i bojala sam se da mi se neće lijepo rezati. Sliku i presjek tortice vam dugujem, ali pravim je ubrzo ponovo (fenomenalna je!), a ova je namijenjena za posebnu priliku, tako da je aparat ostao siromašan za nekoliko predivnih sličica :-) Kako rekoh, repriza slijedi, a do tada uživajte u ovim divnim pralinicama
Primjedbe
Objavi komentar