Prozirni kolač! Lijepo izrežite i polagano uživajte ;)

SASTOJCI
Biskvit
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
2-3 žlice vode
FIL
6 žumanjaka
8 žlica šećera
2 žlice brašna

1/2 l mlijeka
1/2 l tučenog slatkog vrhnja
1 želatina
OSTALO
banane
10 dag čokolade
10 dag margarina
preljev za torte
PRIPREMA
1.

Biskvit : umiksati bjelanjke u čvrst snijeg, dodati šećer nastaviti miksati, te umiješati brašno i vodu. Staviti peći.
2.
Fil: izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno i ukuhati u pola litre mlijeka.
3.
U vruće dodati 1 otopljenu želatinu. Izmješati i ostaviti hladiti.
4.
U hladnu kremu dodati pola litre izrađenog slatkog vrhnja, umiksati.
5.
Pola fila staviti na biskvit pa na to staviti izrezane banane ( ja sam na kolutiće, radi lakšeg rezanja) jednu do druge.
6.
Preko banane prelij čokoladnu glazuru . Kad se glazura stisne staviti drugi dio kreme.
7.
Po kremi pospi čokoladne mrvice ili ribanu čokoladu.
8.
Preko svega prelij svijetli preljev za torte.
9.
Voila!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

NEPEČENA PLAZMA TORTA SA VIŠNJAMA

PUDING BAKLAVA

RIJEŠITE SE MASNOĆE: Uz ovaj napitak nestaje i najupornije salo!

PRIRODNI OSVJEŽIVAČ ZA TEPIH: KAKO UKLONITI NEPRIJATNE MIRISE SA TEPIHA, OČISTITI GA I OSVJEŽITI

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI