PRELIV ZA PITE – DA VAM PITE BUDU KAO IZ RESTORANA KORISTITE OVE MALE TAJNE

Sastojci:
– 7 kašika brašna
– 1 suvi kvasac
– 2 šolje mleka
– 1 šolja ulja
– so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
Već dugo koristim ovaj preliv i pita uvek bude lepa, vazdušasta i kompaktna.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

Kako prepoznati rak debelog crijeva na vrijeme: Ukoliko primjetite ove simptome, idite ljekaru odmah!

KOLAČ – SVE PO 15

RAFAELO KUGLICE BEZ MLIJEKA U PRAHU.. NAJBOLJI RECEPT ZA RAFAELO NA NETU!

Tako sočna, posna, čokoladna baron torta!