PRŽENICE ZA POČETNIKE…OTKRIT ĆU VAM TAJNU MOJE SEKE ZA NAJUKUSNIJE PRŽENICE

Sastojci:
stari hleb, najbolje “Sava” od pre 2-3 dana, 10-12 kriški
3 jaja
3 dl mleka
prstohvat soli
ulje za prženje
Postupak:
1. U činiji razmutiti jaja viljuškom. Doliti mleko i so, i promešati. Ako će prženice biti samo slatke može se dodati i kesica vanilin šećera.
2. Svaku krišku umočiti sa obe strane u mešavinu jaja i mleka, i složiti na tacnu. Krišku ne treba potopiti skroz u ovu tečnost jer se lako može desiti da se previše natopi i raspadne, nego je samo kratko umočiti sa jedne, pa sa druge strane (napomena za dragog – moraju se malo umočiti prstići, nije ništa strašno 😉
3. Na zagrejan teflonski tiganj sipati ulja u količini dovoljnoj da pokrije dno u tankom sloju, i pržiti hleb otprilike minut-dva sa svake strane. Prva tura može da se prži na 6-ici, posle već treba smanjiti na 5 ili 4 da ne zagorevaju. Prženica spolja treba da dobije koricu a unutra da ostane meka.
Napomena:
Na teflonskom ili drugom non-stick tiganju prženice se mogu pržiti i na manje ulja, dve-tri kašike po turi, jedan duži period sam ih tako spremala. Kasnije se vratila suštini samih prženica – prženju 🙂

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

Kako prepoznati rak debelog crijeva na vrijeme: Ukoliko primjetite ove simptome, idite ljekaru odmah!

KOLAČ – SVE PO 15

RAFAELO KUGLICE BEZ MLIJEKA U PRAHU.. NAJBOLJI RECEPT ZA RAFAELO NA NETU!

Tako sočna, posna, čokoladna baron torta!