SPASITE SE NA VRIJEME: Ako vaš momak radi i jednu od ove 4 stvari, odmah prekinite sa njim!

Veoma je bitno da budete u zdravoj vezi i da ste sa osobom koja nije loša ni za vas ni okolinu. Nerijetko se neke osobe, bojeći se samoće, upuštaju u nezdrave veze i trpe razne stvari od svog partnera. Žene često pristanu da budu sa muškarcima koji nisu nimalo dobri, a sve to jer se boje prekinuti. To nije nimalo dobro.
Razmislite, da li vam je u cilju da budete sa osobom koja ispoljava toliko negativnosti? Veoma je bitno da pažljivo odaberete partnera, jer vidite kakvih groznih slučajeva ima. Nažalost, nekada partner pretuče ili ubije partnerku zbog ludih razloga. To je strašno.
Ako vaš partner ispoljava neke od ovih simptoma, nemojte biti sa njim:
Nasilnost i sklonost vrijeđanju
Ako vaš partner ima naviku da vas udari i da vas svakako vrijeđa, nije vas vrijedan i potrebna mu je stručna pomoć. Normalno je da se posvađate, ali ako je sklon da u toku svađe nasrne na vas, ostavite ga. Ne zaslužujete to. Ako je takav prema vama, šta li će tek raditi vašoj djeci. Zamislite da vas jednom i u napadu bijesa čak može ubiti.
Posesivnost, bolesna ljubomora
Normalno je da vaš partner bude malo ljubomoran, ali ako primjetite da pretjeruje, to nije nimalo dobro. Ako vam vaš partner brani da se viđate s porodicom, prijateljima, ako vas kontroliše, sumnja u vas, ostavite ga. Zar vam je potrebno da pored sebe imate nekog ko je opasan za vas i okolinu, jer ovo svakako nije normalno ponašanje.
Poroci
Nije nimalo dobro da budete u vezi s nekim ko pati od poroka i vidite da ih se nikada neće osloboditi. Pogotovo ako se dorgira, kocka ili je alkoholičar. Ne trebaju vam takvi.
Nevjeran je
Znate kako kažu, ko jednom prevari, prevarit će opet. Niko ne zaslužuje biti s nekim ko ga vara i gleda kao rezervu. Uzdignite se iznad toga. Zalužujete bolje. Nemojte sebe zavaravati i govoriti da će se promijeniti. Moguće je da će vam doći, moliti vas, pravdati se.
Ne popuštajte. Ako popustite, znat će da ste jednom oprostili i da ćete to uvijek raditi. Ne dozvolite sebi to, već nađite bolju osobu koja će vas poštovati.
Nije jedini muškarac na svijetu. Na kraju krajeva, zar vam je želja biti sa nekim u koga nemate povjerenja i da uvijek razmišljate da li će vas prevariti ili ne?
Ne dozvolite da budete u vezi s nekim ko ima neke od navedenih znakova. Osoba koja ispoljava ove osobine zaista nije neko s kim želite brak i djecu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

Ljubavno gnijezdo torta recept za svakoga!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”