Straciatella zvjezdice
SASTOJCI
za keksice
80 grama mljevenih oraha
150 grama secera
175 grama mekanog maslaca
mrvicu soli
1 jaje
250 grama brasna
60 grama strugane cokolade
za keksice
80 grama mljevenih oraha
150 grama secera
175 grama mekanog maslaca
mrvicu soli
1 jaje
250 grama brasna
60 grama strugane cokolade
KREMA
50 grama secera
150 ml slatkog vrhnja
200 g cokolade za kuhanje
PRIPREMA
1.
Za keksice:
2.
Pjenasto izraditi maslac sa secerom i mrvicom soli. Dodati jaje i miksati da dobijete svjetlu kremu. Dodati brasno, orahe, malo umijesite pa dodajte i cokoladu. Brzo umijesiti glatko tijesto da coklolada ima sto kraci kontakt s rukama. Zamotati ih u plasticnu foliju i dobro ohladiti.
Tijesto razvljati na debljinu od 4mm i sa zeljenom modlicom isjeci keksice.
Peci ih na temperaturi od 180 stupnjeva, 8-10 minuta, da ostanu svjetli.
3.
Za kremu:
4.
Karamelizirati secer, zaliti sa vrhnjem i kuhati dok se karamel ne otopi. Skloniti sa temperature i dodati na kockice iskidanu cokoladu i mjesati da se otopi. Kremu ohladiti.
5.
Keksice puniti sa ohladjenom kremom. Ako vam je krema prehladna i pretvrda, ostavite ju malo na sobnoj temperaturi da bude cvrsta krema.
Posluživanje
Od ove mase sam dobila 70 zvjezdica.
Tijesto ne previse mijesiti, jer se cokolada pocne topiti pod rukama. Koristiti samo krupnije strugotine, prah koji nastane ne upotrijebiti, jer i on zatamni kekse. To ne mijenja njihov okus, ali su ljepsi kad su svjetliji.
50 grama secera
150 ml slatkog vrhnja
200 g cokolade za kuhanje
PRIPREMA
1.
Za keksice:
2.
Pjenasto izraditi maslac sa secerom i mrvicom soli. Dodati jaje i miksati da dobijete svjetlu kremu. Dodati brasno, orahe, malo umijesite pa dodajte i cokoladu. Brzo umijesiti glatko tijesto da coklolada ima sto kraci kontakt s rukama. Zamotati ih u plasticnu foliju i dobro ohladiti.
Tijesto razvljati na debljinu od 4mm i sa zeljenom modlicom isjeci keksice.
Peci ih na temperaturi od 180 stupnjeva, 8-10 minuta, da ostanu svjetli.
3.
Za kremu:
4.
Karamelizirati secer, zaliti sa vrhnjem i kuhati dok se karamel ne otopi. Skloniti sa temperature i dodati na kockice iskidanu cokoladu i mjesati da se otopi. Kremu ohladiti.
5.
Keksice puniti sa ohladjenom kremom. Ako vam je krema prehladna i pretvrda, ostavite ju malo na sobnoj temperaturi da bude cvrsta krema.
Posluživanje
Od ove mase sam dobila 70 zvjezdica.
Tijesto ne previse mijesiti, jer se cokolada pocne topiti pod rukama. Koristiti samo krupnije strugotine, prah koji nastane ne upotrijebiti, jer i on zatamni kekse. To ne mijenja njihov okus, ali su ljepsi kad su svjetliji.
Primjedbe
Objavi komentar