ZAPEČENE KREMASTE TIKVICE SA VRHNJEM I JAJIMA

Sastojci
3 manje tikvice
50gr maslaca
100gr vrhnja
2 jajeta
1 češanj bijelog luka
kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..
Priprema
Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa “prstohvatom” vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata….
Prijatno!
Posluživanje
Poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog uz meso.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Sos bolognese

KAKO STVARNO IZGLEDA ŽIVOT U DANSKOJ: Djecu ostavljaju u šumi i nikad te ne zovu kod sebe, najsretniji su narod na svijetu!

Nevjerovatna mudrost 6-godišnjeg dječaka kome je preminuo pas

DJEVOJKA MI JE SIROMAŠNA IZ SIROMAŠNE PORODICE, ALI JE TOLIKO PONOSNA DA MI PRAVI NEVIĐEN PROBLEM..

MILERAM TORTA ZA 30 MINUTA! BRZO SE NAPRAVI, A JOŠ BRZE SMAŽE ;)