Ledolina kolač -lako se pravi a ne peče se!




500 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
12 žlica gustina
1 vanilin šećer
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag bijele čokolade
4 žlice šećera
kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa
Priprema
Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.
Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min.
Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi .

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

TORTA OD INDIJSKIH ORAHA I KREMA OD KOKOSA

NIJE VJEŽBALA NI DANA: Smršala je 50 kilograma za 10 mjeseci, EVO KAKO!

MUŽ JE REKAO ŽENI DA JE STARA I NEPRIVLAČNA, NA ŠTA MU JE ŽENA DALA FENOMENALAN ODGOVOR!

Keks torta s jabukama (POSNO)

ŽIVIM U NJEMAČKOJ, IMAM DOSTA NOVCA, TRAŽIM MUŠKARCA BALKANCA, SVE MU NUDIM, ALI IMAM JEDAN USLOV