BISKVIT ZA TORTE

SASTOJCI
3 jajeta
3 supene kašike vruće vode
130 g šećera
120 g brašna
80 g škrobnog brašna- gustina
2 kesice vanilinog šećera
3 male kašike (ravne) praška za pecivo
PRIPREMA
Mikserom pjenasto umutiti jaja sa vodom. Potom dodati šećer i vanilin šećer i miksati 2-3 minute.
Pomiješati brašno sa gustinom i praškom za pecivo. Iz dva puta dodati brašno u umućena jaja i šećer, te miksati par minuta na najmanjoj brzini.
Rernu ugrijati na 170 stepeni sa ventilatorom.
U kalup promjera 26 cm staviti pek papir pa izliti biskvitnu smjesu. Peći oko 25 minuta.
Pečen biskvit izvaditi na šećerom posutu radnu površinu i ostaviti da se ohladi. Izrezati ga po želji, na dva, tri ili četiri baš tanje kore. Ja obično od ove mjere dobijem tri kore srednje debljine.
izvor:recepti za top jela i poslastice.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”

DOMAĆE SLATKO OD JAGODA (SAMO 3 SASTOJKA) ZA 10 MINUTA: Najbolji recept i tehnika čišćenja voća (KORAK PO KORAK)