BISKVIT ZA TORTE

SASTOJCI
3 jajeta
3 supene kašike vruće vode
130 g šećera
120 g brašna
80 g škrobnog brašna- gustina
2 kesice vanilinog šećera
3 male kašike (ravne) praška za pecivo
PRIPREMA
Mikserom pjenasto umutiti jaja sa vodom. Potom dodati šećer i vanilin šećer i miksati 2-3 minute.
Pomiješati brašno sa gustinom i praškom za pecivo. Iz dva puta dodati brašno u umućena jaja i šećer, te miksati par minuta na najmanjoj brzini.
Rernu ugrijati na 170 stepeni sa ventilatorom.
U kalup promjera 26 cm staviti pek papir pa izliti biskvitnu smjesu. Peći oko 25 minuta.
Pečen biskvit izvaditi na šećerom posutu radnu površinu i ostaviti da se ohladi. Izrezati ga po želji, na dva, tri ili četiri baš tanje kore. Ja obično od ove mjere dobijem tri kore srednje debljine.
izvor:recepti za top jela i poslastice.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

TORTA OD INDIJSKIH ORAHA I KREMA OD KOKOSA

NIJE VJEŽBALA NI DANA: Smršala je 50 kilograma za 10 mjeseci, EVO KAKO!

MUŽ JE REKAO ŽENI DA JE STARA I NEPRIVLAČNA, NA ŠTA MU JE ŽENA DALA FENOMENALAN ODGOVOR!

Keks torta s jabukama (POSNO)

ŽIVIM U NJEMAČKOJ, IMAM DOSTA NOVCA, TRAŽIM MUŠKARCA BALKANCA, SVE MU NUDIM, ALI IMAM JEDAN USLOV