Jednostavna i ukusna, bez pečenja-torta s prelivom!



400 g piškota
250 ml mlijeka
5 žlica ruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlica naribane limunove korice
2 vanilin šećera
150 g šećera u prahu
čvrstog jogurta (800 ml)
2 vrećice želatine
10 žlica vode
400 g jagoda
Priprema:

Okrugli kalup za tortu lagano namažite maslacem.
Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
Prije posluživanja uklonite kalup i narežite.
Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama, a možete i preliti i preljevom za torte.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

TORTA OD INDIJSKIH ORAHA I KREMA OD KOKOSA

NIJE VJEŽBALA NI DANA: Smršala je 50 kilograma za 10 mjeseci, EVO KAKO!

MUŽ JE REKAO ŽENI DA JE STARA I NEPRIVLAČNA, NA ŠTA MU JE ŽENA DALA FENOMENALAN ODGOVOR!

Keks torta s jabukama (POSNO)

ŽIVIM U NJEMAČKOJ, IMAM DOSTA NOVCA, TRAŽIM MUŠKARCA BALKANCA, SVE MU NUDIM, ALI IMAM JEDAN USLOV