RAFIOLI – Drevni dalmatinski kolačići toliko su divni i tako puna okusa da ih odavno ne pripremaju kao nekad, samo o blagdanima i svečanostima, nego koriste svaku priliku da se njima oslade.

SASTOJCI
Za tijesto
700 g Pšeničnog oštrog brašna
malo Praška za pecivo
200 g maslaca

3 jaja
2 žumanca
60 g šećera
sol
mlijeko po potrebi

Za nadjev
4 jaja
200 g šećera
400 g badema
limunova korica
3 žlice likera maraskina
1 žlica rakije
Muškatni oraščić mljeveni
Cimet mljeveni Podravka
rakija (lozovača)
kristalni šećer

PRIPREMA
1. U brašno umiješajte prašak za pecivo, listiće maslaca, dodajte jaja, žumanca, šećer, sol i umijesite čvrsto tijesto. Po potrebi dodajte malo mlijeka da tijesto ne bude pretvrdo te ostavite neka pokriveno počiva oko sat vremena.
2. Tijesto premijesite i razvaljajte tanko kao za rezance. Zatim stavljajte na tijesto nadjev žličicom u jednom redu u razmacima, ovisno o čaši kojom ćete oblikovati polumjesece (rafiole).
3. Tijesto preklopite preko cijelog reda tako da je nadjev pokriven.
4. Čašom pritisnite tijesto tako da polovica čaše obuhvati tijesto s nadjevom, pa ukrasnim kotačičem oblikujte rafiol po rafiol.
5. Postupak ponavljajte dok ne potrošite tijesto i nadjev.
6. Rafiole slažite na namazani pleh i pecite na temperaturi od 180°C oko 20 minuta.
7. Priprema nadjeva: jaja izmiješajte pjenasto sa šećerom, dodajte mljevene bademe, limunovu koricu, maraskino, rakiju, malo muškatnog oraščića i cimet.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

Ljubavno gnijezdo torta recept za svakoga!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”