Krem kocke sa piskotama! Bez pečenja!
SASTOJCI
450- 500 gr piskota
1 l mlijeka
12 kasika secera
2 case kisele pavlake
125 gr putera ili margarina
2 vrecice instant cappuccino praha
2 vrecice slag pjene ( od 40 gr)
4 vrecice pudinga od lesnjaka
I JOS
oko 500 ml skuhane, jake crne kave,
za umakanje piskota
mlijeko za slag pjenu
PRIPREMA
Krem je isti kao za moju vocnu tortu sa ananasom, samo je puding drugog okusa. Trebalo mi je nesto “na brzinu a da nije vocno”...
Od mlijeka odvojiti kolicinu koja je potrebna da se umuti puding.
Ostatak mlijeka staviti da zakipi, zajedno sa secerom.
Skuhati puding, skloniti sa toplote i odmah dodati kiselu pavlaku.
Krem ohladiti i u hladan dodati umuceni puter ili margarin.
Odvojiti, po zelji, na stranu 3-4 kasike kreme, koja se dodaje u umucen slag.
Tko voli ili zeli samo bjeli slag, ne mora odvajati dio kreme.
Skuhati jaku crnu kavu ( duplo jacu nego za napitak), ohladiti, procijediti.
Piskotu na tren potopiti u kavu, sloziti jedan red, preko pola kreme.
Sloziti drugi red piskota, isto na tren umocene u kavu, premazati drugom polovicom krema.
U kolicinu mlijeka koliko je potrebno( zavisi od proizvodjaca, pise na uputama) za 2 slag pjene, dodati instant cappuccino, slag i dobro umutiti.
Ukoliko ste odvojili krem, dodati i njega, jos malo izmiksati.
Premazati preko kreme, posuti kavom ili cappuccinom….
Kavu nisam sladila, jer je keks- piskota dovoljno slatka..
Naravno, izaberite okus koji vam najvise odgovara za tople popodnevne trenutke u krugu voljenih..
I uzivajte!
450- 500 gr piskota
1 l mlijeka
12 kasika secera
2 case kisele pavlake
125 gr putera ili margarina
2 vrecice instant cappuccino praha
2 vrecice slag pjene ( od 40 gr)
4 vrecice pudinga od lesnjaka
I JOS
oko 500 ml skuhane, jake crne kave,
za umakanje piskota
mlijeko za slag pjenu
PRIPREMA
Krem je isti kao za moju vocnu tortu sa ananasom, samo je puding drugog okusa. Trebalo mi je nesto “na brzinu a da nije vocno”...
Od mlijeka odvojiti kolicinu koja je potrebna da se umuti puding.
Ostatak mlijeka staviti da zakipi, zajedno sa secerom.
Skuhati puding, skloniti sa toplote i odmah dodati kiselu pavlaku.
Krem ohladiti i u hladan dodati umuceni puter ili margarin.
Odvojiti, po zelji, na stranu 3-4 kasike kreme, koja se dodaje u umucen slag.
Tko voli ili zeli samo bjeli slag, ne mora odvajati dio kreme.
Skuhati jaku crnu kavu ( duplo jacu nego za napitak), ohladiti, procijediti.
Piskotu na tren potopiti u kavu, sloziti jedan red, preko pola kreme.
Sloziti drugi red piskota, isto na tren umocene u kavu, premazati drugom polovicom krema.
U kolicinu mlijeka koliko je potrebno( zavisi od proizvodjaca, pise na uputama) za 2 slag pjene, dodati instant cappuccino, slag i dobro umutiti.
Ukoliko ste odvojili krem, dodati i njega, jos malo izmiksati.
Premazati preko kreme, posuti kavom ili cappuccinom….
Kavu nisam sladila, jer je keks- piskota dovoljno slatka..
Naravno, izaberite okus koji vam najvise odgovara za tople popodnevne trenutke u krugu voljenih..
I uzivajte!
Primjedbe
Objavi komentar