DALMATINER !

Svi vole sočne, kremaste kolače…pa, evo još jedan takav da se nađe u "tekici omiljenih".......!!!!:-

SASTOJCI
Bijeli biskvit
 5 bjelanjaka
 5 žlica šećera + 1 vanilin šećer
 5 žlica brašna
 1 i 1/2 žlica ulja
 1/2 praška za pecivo

Crni biskvit
 5 žumanjaka
 5 žlica šećera + 1 vanilin šećer
 5 žlica brašna
 2 žlice kakaa
 1 i 1/2 žlica ulja
 1 dl mlijeka
 1/2 praška za pecivo

Krema
 1 l mlijeka
 3 komada pudinga od čokolade
 1 žlica kakaa
 2 žlice Gustina
 6 žlica šećera + 1 vanilin šećer
 1 - 2 žlice ruma
 250 g margarina

Ostalo
 1/2 l slatkog vrhnja
 naribana čokolada (za ukrašavanje)

Preljev za biskvit
 1/2 l mlijeka
 5 žlica šećera + 1 vanilin šećer

PRIPREMA
Izraditi oba biskvita te u namazanu tepsiju promjera 38 X 24 cm prvo stavljati žlicom bijele hrpice cik-cak a onda crni bikvit lagano izlijevati između bijelih hrpica (ovaj biskvit je rijeđi zbog 1 dl mlijeka!).
Peći u zagrijanoj pećnici oko 40-tak minuta na 180 C.
Vrući biskvit politi sa toplim preljevom od mlijeka i šećera. Ohladiti !
Kremu pripremimo tako da skuhamo puding spojen sa šećerom, Gustinom, vanilin šećerom i kakaom, ohladimo i dodamo dobro izrađen margarin te pred kraj malo ruma.
Kramu staviti preko hladnog kolača, gore istučeno slatko vrhnje i naribati čokoladu za kuhanje.

POSLUZIVANJE
Umjesto slatkog vrhnja može se staviti čokoladna glazura ili samo posipati 100 g kokosa, super kombinacija, isprobano!!
U bijeli sirovi biskvit mogu se umetnuti očišćene višnje (1-2 komada), super izgleda kada se kolač reže a, naravno, jako je fino!!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

PRIPREMITE RIŽU I PILETINU NA OVAJ NAČIN I DOBIT ĆETE RUČAK ZA 10 !!!

MOJA ŠIROKA POROTICA JE POPRILIČNO BOGATA, OBRAZOVANA I UGLAVNOM SE NALAZI NA NEKIM VISOKIM…

Greške u negovanju kose