NAPRAVITE SAMI: DŽEM OD JAGODA ZA SAMO 10 MINUTA!

Sastojci
700 grama jagoda
150 grama šećera
jedna do jedna i po supena kašika svježe cijeđenog soka od limuna
dvije kašičice ekstrakta od vanile (po želji).
Postupak
Jagode operite, odstranite peteljke te ih isijecite na komade srednje veličine.
Ubacite jagode u šerpu i dodajte šećer. Prekrijte poklopcem i sačekajte da provri. Promiješajte par puta i sačekajte da se stvori bijela pjena koju ćete ukloniti pomoću kuhače ili kašike. Kuhajte ne duže od deset minuta, računajući vrijeme kada su jagode prokuhale. Zadnje dvije minute kuhanja dodajte sok od limuna i izmiješajte. Dodajte ekstrakt od vanile (ukoliko ste se odlučili za njega).
Dobijeni džem ubacite u staklene tegle, plastične posude ili keramičke zdjele te ga čuvajte u frižideru (hermetički zapakovan džem možete čuvati u frižideru najduže dvije sedmice. Ukoliko ga ubacite u plastične zdjele i u hladnjak, možete ga čuvati do godinu dana. Nakon odmrzavanja, džem čuvati u frižideru najduže jednu sedmicu).

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

RIJEŠITE SE MASNOĆE: Uz ovaj napitak nestaje i najupornije salo!

A šta ako pčele nestanu: Čovečanstvo bi imalo oko četiri godine života

Učestalo zijevanje, ispuštanje gasova

PUDING BAKLAVA

Probajte ovaj prirodni lijek i svoju KIČMU NEĆETE MOĆI PREPOZNATI! Lijek koji postepeno uklanja bolove u leđima i nogama