KREMPASTA PITA OD GRIZA BEZ PEČENJA

SASTOJCI
Krema
• 1 l mlijeka
• 300 g griza (psenicne krupice)
• 200 g secera
• 150 – 200 g maslaca/margarina
• 2 paketica vanilin secera
• 1 jaje
• 1 zumanjak
• 1 limun (sok i korica)
Podloga
• oko 10-ak Petit buerre keksa (da prekriju kalup)
• 1 zlica ruma
• 100 ml mlijeka
jos
• 250 ml mlijeka
• 2 paketica slaga
ili
• 200 ml slatkog vrhnja
• malo naribane cokolade ili cokoladnih mrvica
PRIRPEMA
Staviti mlijeko, secer i vanilin secer na vatru. U vruce (ne kipuce) mlijeko lagano dodavati gris uz mijesanje (smjesa ce biti jako gusta). Skuhani gris skinuti sa vatre i posudu u kojoj se kuhao prekriti prijanjajucom folijom da se ne stvori korica. Ostaviti da se ohladi 2 sata (ne hladiti u hladnjaku jer ne smije biti prehladan).
Pjenasto istuci margarin, jaje i zumanjak. Svemu dodati koricu i sok jednog limuna i promijesati. Uz mijesanje dodavati zlicu po zlicu lagano ohladenog griza.
Petit kekse umakati u mjesavinu mlijeka i ruma i slagati u kalup (srednji), zaliti kremom od griza, poravnati i ukrasiti slagom i cokoladom.
POSLUZIVANJE
Pitu je najbolje ostaviti da se ohladi preko noci u hladnjaku (ili barem 3-4 sata).
Recept sam maznula u dok sam kupovala u Kauflandu u jednoj od kuharica :))

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

NEPEČENA PLAZMA TORTA SA VIŠNJAMA

PUDING BAKLAVA

RIJEŠITE SE MASNOĆE: Uz ovaj napitak nestaje i najupornije salo!

PRIRODNI OSVJEŽIVAČ ZA TEPIH: KAKO UKLONITI NEPRIJATNE MIRISE SA TEPIHA, OČISTITI GA I OSVJEŽITI

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI