KROFNE MOJE SVEKRVE….MENI JE OVAJ RECEPT ZAKON

Volim kad sam na godišnjem odmoru kod nje u Makedoniji,a ujutru me probudi miris krofni mmm :))
SASTOJCI
500 ml mleka
1 kvasac
2 žumanca
3 kašike šećera
1 kašičica soli
950 gr brašna
2 kašike masti (svinjske ili biljne)
PRIPREMA
Staviti kvasac u mlako mleko da nadođe.
U vanglici promešati mast,žumanca,šećer i so.Dodati mleko sa nadošlim kvascem.
Zamesiti testo sa brašnom, da bude mekše ali da se ne lepi za prste.Ostaviti da odstoji 30 minuta i onda krofne vaditi modlicom ili čašom sa oštrom ivicom.Testo rastanjiti na 6-7 mm i ostaviti desetak
minuta da nadođu. Kada su nadošle svaku krofnu još malo sa oklagijom razvući ali ne pritiskati puno testo, već nežno raditi Br. 1 je nadošla krofna, a br. 2 je ponovo razvučena.Ostaviti još 1-2 minuta a onda ih pržiti.
Pržiti u zagrejanom ulju, ali ne vrelom da ne bi krofne naglo izgorele. Kada stavljate krofne u ulje okrenite tako da ona strana koja je bila na stolu sad bude gore, a ona koja je bila gore ,da se prva prži u ulju.
Vaditi ih na salvetu da upiju masnoću a zatim uvaljati u šećer u prahu u koji ste dodali vanil šećer ali u prahu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”

DOMAĆE SLATKO OD JAGODA (SAMO 3 SASTOJKA) ZA 10 MINUTA: Najbolji recept i tehnika čišćenja voća (KORAK PO KORAK)