Sos bolognese

Sastojci  4 osobe
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
300 g mlevene junetine
100 g šargarepe
200 g paradajz pelata
40 g parmezana
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka

3 kašike ulja
20 g gustina
200 ml crnog vina
začini bosiljak, origano, biber i so
Može, a ne mora
200 g pečuraka
50 g pančete
Priprema
1.
Skuvati špagete u dosta slane vode, vodeći računa da se ne prekuvaju.
2.
Na zagrejanom ulju propržiti sitno sečen crni luk.
3.
Dodati rendanu šargarepu i mleveno meso, pa dinstati 10 minuta.
4.

Kad meso porumeni dodati sitno sečen beli luk.
5.
Dinstati 8 minuta, začiniti po ukusu i dodati pečurke sečene na tanke listiće. Prodinstati još 5 minuta.
6.
Kad pečurke omekšaju izručiti sitno sečen paradajz pelat.
7.
Preliti gustinom razmućenim u crnom vinu i prokuvati.
Posluživanje
U tanjir sipati skuvane špagete, preliti pripremljenim sosom i posuti rendanim parmezanom.
Recept je odavno preduzet negde sa interneta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tako sočna, posna, čokoladna baron torta!

PITA KOJA JE ZALUDJELA SVE

VIC: Sretne kum kumu…

MOMENTALNO ĆE VAS OSVOJITI: MUSAKA OD POVRĆA SA SUHIM MESOM! (RECEPT)

RUČAK KOJI ŠTEDI KUĆNI BUDŽET…ZATO ŠTO VAM JE POTREBNO SAMO 3 SASTOJKA