NEPEČENA PLAZMA TORTA SA VIŠNJAMA
Sastojci 5 dcl. slatke mlečne pavlake 5 kašika šećera 200 g. šlaga (prah) 2,5 dcl. mleka 200 g. kisele punomasne pavlake 10 g. želatina u prahu (Preporucujemo biljnu zamjenu za želatin – agar) 1 dcl. vode za istopiti želatin 200 g. mlevenog plazma keksa oko 400 g. višanja iz kompota i još – 50 g. šlaga + 2 dcl mleka za dekoraciju Priprema Želatin (agar) razmutiti u vodi i ostaviti desetak minuta da nabubri. Blago ga zagrejati da se istopi. Ostaviti malo da se prohladi. Slatku pavlaku i 5 kašika šećera čvrsto umutiti. 200 g. praha za šlag umutiti sa 2,5 dcl. mleka. Šlag koji ja koristim je zaslađen. U umućen šlag ručno umešati kiselu pavlaku a zatim takođe ručno lagano mešajući dodati umućenu slatku pavlaku. Od ove količine odvojiti jednu trećinu i dodati mleveni plazma keks. U ostatak smese umešati pripremljen želatin. U kalup za torte prečnika 24 cm. staviti foliju na dno i rasporediti deo sa keksom. Preko staviti malo bele smese a zatim polovinu oceđenih višanj...
Primjedbe
Objavi komentar