Ubjedljivo najjača krvna grupa: Osobe koje je imaju žive najduže i daleko su otpornije na bolesti

Iz mnogo razloga je bitno poznavati krvnu grupu. Jedna krvna grupa je posebna i smatra se da su osobe koje je posjeduju otpornije. Krvna grupa AB je univerzalni primaoc, dok je nulta univerzalni davaoc. Istraživanja su pokazala da su osobe koje imaju nultu krvnu grupu otpornije na mnoge bolesti, pa i rak.
Kao što smo već spomenuli, bitno je znati koja ste krvna grupa i iz ovog bitnog razloga. Naime ukoliko je žena negativna krvna grupa, trudna je, a njen muž je pozitivna grupa, beba nasljeđuje očevu krvnu grupu. Zbog toga što je beba onda pozitivne krvne grupe, a majka negativne, majčino tijelo tada bebu smatra stranim tijelom i stvara antitijela.
U prvoj trudnoći se ne stvori dovoljan broj antitijela, pa će trudnoća proći dobro. Ipak, svaka sljedeća će se završiti pobačajem. Zbog toga trebate znati svoju krvnu grupu, jer ukoliko ste trudni, negativna ste krvna grupa, otac bebe je pozitivan, onda se u tom slučaju daju lijekovi i neće biti štetnih posljedica po dijete. Ukoliko ste vi pozitivni, muškarac negativan, nema štetnih posljedica. Bitno je da je žena pozitivna.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

PRIPREMITE RIŽU I PILETINU NA OVAJ NAČIN I DOBIT ĆETE RUČAK ZA 10 !!!

MOJA ŠIROKA POROTICA JE POPRILIČNO BOGATA, OBRAZOVANA I UGLAVNOM SE NALAZI NA NEKIM VISOKIM…

Greške u negovanju kose